Собственици на ресторанти и фитнеси са пред затваряне заради зелените сертификати

0
„Аз имам зелен сертификат, персоналът също има, но за сметка на това голяма част от посетителите нямат", казва собственика на един от големите фитнеси в Бургас
„Аз имам зелен сертификат, персоналът също има, но за сметка на това голяма част от посетителите нямат", казва собственика на един от големите фитнеси в Бургас Видео: NOVA

Броят на посетителите намалява, а това носи сериозни загуби

Собственици на ресторанти и фитнеси са притеснени от липсата на зелени сертификати на персонал и посетители, информира NOVA.

Заведения във Враца са пред затваряне заради невъзможност да осигурят персонал само от ваксинирани служители. Към момента, за да започнат работа неваксинираните трябва или да закъснеят, за да направят тест в някоя лаборатория или да излязат в отпуск. В същото време броят на клиентите също пада и това вече носи сериозни загуби.

„Днес няма да отваряме, защото не можем да подсигурим сертификатите на персонала. Някои са ваксинирани и имат такива, но други, които преболедуваха вкъщи, защото тогава така ги бяха посъветвали здравите власти, нямат такива сертификати”, коментира Ивайло Минков - собственик на ресторант.

Според собственика на един от големите фитнеси в Бургас тази сутрин желаещите да започнат са изключително малко. „Това не е изненадващо, тъй като знаем, че общият процент на ваксинирани е малък”, каза Кирил Танев.

„Аз имам зелен сертификат, персоналът също има, но за сметка на това голяма част от посетителите нямат. Настояваме заповедта да бъде преразгледана до момента, в който по-голяма част от населението се сдобие със сертификати”, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари