Собственикът на TrafficNews: Има предварително планирана атака срещу мен

0
Подготвям сигнал до Вътрешна сигурност и Главна прокуратура, като се надявам те да извършат пълна проверка по случая!
Подготвям сигнал до Вътрешна сигурност и Главна прокуратура, като се надявам те да извършат пълна проверка по случая!

Готов съм да дам кръвна проба във всяка лицензирана лаборатория и да застана на детектора на лъжата, за да докажа че обвиненията срещу мен, отправени през последните два дни не отговорят на истината

Смятам, че се касае за безпрецедентна, предварително планирана атака срещу мен и репутацията на фирмите, които управлявам,  а причината за това са серията журналистически разследвания със замесени полицейски служители,  по които наши репортери работят активно. Подготвям и сигнал до Вътрешна сигурност и Главна прокуратура, като се надявам те да извършат пълна проверка по случая!”.

Това заяви управителят на охранителна фирма Трафик СОТ и собственик на TrafficNews  Александър Апостолов, на пресконференция, която свика след като бе освободен от ареста.  Вчера той бе задържан заради положителен тест за опиати при полицейска проверка, пише "Трафик нюз". 

„В 10.30 ч. пътувах с автомобила си към офиса на фирмата, когато бях спрян на бул. „Шести септември” , близо до завод „Чайка” от полицейски патрулен автомобил с включени светлини. Полицаят ми каза, че ме спира защото съм направил десен завой от лента за движение направо. След това последователно ми бяха направени тест за алкохол с дрегер и тест за наркотици. Драг чекът отчете опиати, но не реагира на нито един от трите варианта – марихуана, амфетамини или кокаин. След като ми казаха, че тестът е положителна поисках веднага да дам кръвна проба, тъй като съм абсолютно убеден , че не съм употребил нито едно от  трите вещества. Единственото, което вземам са лекарства за кръвно, предписани от лекар”, разказа Апостолов. 

„На пръв поглед това вероятно изглежда като стандартна процедура при специализирана полицейска операция , но следните факти опровергават това предположение.

  • Проверката бе извършена от служители на едно от пловдивските районни управления на територията на друго районно.
  • Доколкото съм запознат проверките за наркотици се извършват вътре в районното управление, след като водачът се отвежда там.
  • Не по-малко озадачаващ е фактът , че един и същ екип, от едно и също районно управление в рамките на седмица ме спира два пъти, като ме преследва с включени светлини”, разказа бизнесменът.

Апостолов посочи и друг не по – малко смущаващ факт, който го е накарал да се усъмни в случайността и превантивната роля на въпросната проверка. В същия час полицейски екип влиза в дома на пловдивчанин, който играе основна роля в серията репортажи  на медията ни за мащабна схема за проститутки , която работи на територията на Пловдив.  

Направено е претърсване без документи и без поемни лица. Не е открито нищо уличаващо.  Екипът отново е от въпросното районно, а адресът на подставеното лице е на територията на друго РПУ.  Няколко часа по-късно същият екип влиза в дома на Апостолов и започва обиск в присъствието на поемни лица.

„Огледаха хола, след това влязоха в спалнята. Там, единият от цивилните полицаи отвори вратата на гардероба, като по този начин ограничи видимостта, както на поемните лица, така и на адвоката ми и след това заяви, че е намерил някаква салфетка.  Полицаят беше много притеснен, потеше се непрекъснато и в момента, в който извади въпросната салфетка, каза, че отива да пуши”, разказа Апостолов. Въпросните полицейски служители са били забелязани вчера около 8 часа в непосредствена близост до дома ми, който е на територията на Първо районно. 

Междувременно Районна прокуратура публикува съобщение, че в дома са открити 10 хапчета ксанакс и прахообразно наркотично вещество. „Категорично заявявам, че откритите вещества не са мои” , заяви предприемачът.

„По време на нашите разследвания получихме информация, че част от действащите проститутки в града имат полицейски чадър и този чадър е свързан със служители от въпросното районно управление. Освен това един от хората, които участваха в акцията срещу мен, е обект на наше журналистическо разследване за действия, нямащи нищо общо с професионалните му задължения. Не мога да влизам в повече подробности, тъй като ще предадем всички материали на Вътрешна сигурност, за да могат да работят за тях. Мога само да кажа, че става дума за наркотици. И не само!” каза Апостолов.

Той бе категоричен, че журналистическите разследвания ще продължат , въпреки акцията срещу него, която  приема като опит за натиск върху него и медиите, на които той е собственик. 

Последва и незабавната позиция на началника на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев.

"Още при встъпването ми в длъжност, като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив заявих пред хората кои са основните ни приоритети на работа. Едни от най-важните са именно противодействие на разпространението и притежаването на наркотици, както и стриктния контрол над участниците в движението по пътищата. Защото и при употребата на дрога и при безконтролното шофиране има голяма вероятност хора да загубят живота си. Поради тази причина няма и не може да има компромис за гражданите извършили престъпления свързани с разпространение или притежание на забранени вещества, за пияните и дрогираните водачи, които рискуват своя живот и този на останалите. И това безкомпромисно отношение е към всеки престъпил правилата, независимо от социално-икономическия му или някакъв друг статус. Твърдо заставам до служителите от структурите на ръководената от мен областна дирекция, които стриктно, съвестно и безукорно изпълняват своите ежедневни служебни задължения в името на обществения интерес. Не само заставам, но ги и насърчавам да го правят, тъй като това е същността на работата ни, като служители на МВР. Животът, здравето, сигурността и спокойствието на хората от Пловдив и областта са по-важни от всичко останало".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук