Собственик на бензиностанция: Шофьор откъсна пистолета за зареждане

0
Откъсна го, но нямаше изтичане на газ, защото има обратни клапани и защита от изтичане на газ
Откъсна го, но нямаше изтичане на газ, защото има обратни клапани и защита от изтичане на газ

Откъсна го, но нямаше изтичане на газ, защото има обратни клапани и защита от изтичане на газ

"При наличните над 2000 газостанции в България сериозни проблеми не са се случвали. При нормална работа е имало някои инциденти – клиент откъсна пистолета за зареждане, тръгна си и той беше закачен на колата му. Откъсна го, но нямаше изтичане на газ, защото има обратни клапани и защита от изтичане на газ". Това заяви Ангел Димитров, собственик на бензиностанция в България в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Повод за думите му е взрива на газостанция в Румъния, при който загинаха 2 души и близо 60 пострадаха с тежки изгаряния.

"Ежегодно минаваме през технически прегледи, подаваме заявление за последващи проверки. На 4 г. има изпитания на самите резервоари, които са много сериозно изградени съоръжения, издържат на повече от два пъти работно налягане", обясни собственикът на бензиностанция.

По думите на Димитров е опасно зареждането на бутилки газ, защото няма как при зареждане от колона да се види какво налягане ще се подаде в самата бутилка. „Идват бутилки, които не знаеш дали са минали проверки, дали са технически издържани. Трудно би се създала такава концентрация и наситеност с газ, но все пак – има забрана да се зареждат бутилки”, каза той.

Относно цените на горивата, той смята че те изкуствено се задържат на това ниво. Димитров очаква поскъпване от 8-10 стотинки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари