Сняг вали на Мусала, Ботев, Черни връх и Мургаш

1
Планинските върхове побеляха
Планинските върхове побеляха Снимка: Meteo Bulgaria / Facebook

Планинските върхове побеляха

На планинските върхове Мусала, Ботев, Мургаш и Черни връх вали сняг.

За това информира в официалната си фейсбук страница Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оттам уточняват, че тази вечер от югозапад започнали валежи от дъжд.

В София преваля дъжд. Към 20:00 ч. НИМХ регистрира и слаб краткотраен дъжд над Драгоман, Благоевград, Бургас. На повечето места в страната е облачно или преобладава разкъсана облачност.

Пътеките на Витоша са силно обледени, предупреждават от Отряд София на Планинската спасителна служба. Камъните са хлъзгави. Мъгливо е и студено, информират още от отряда на страницата си във Фейсбук. „Навлизаме в един сезон, при който нито с моторна шейна, нито с джип можем да достигнем лесно до пострадалите. За хеликоптер не говорим, защото вали и е мъгливо. С други думи, пазете се!", предупреждават спасителите и обръщат внимание, че екипировката трябва да е подподяща, пише БТА.

Според прогнозата на НИМХ утре облачността от северозапад ще се разкъсва и ще намалява, след обяд над по-голямата част от страната до предимно слънчево време. Предимно облачно ще се задържи по Черноморието и в Югоизточна България, където главно в часовете до обяд ще има валежи от дъжд, но до края на денонощието и там ще се изясни. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 12°, очакват още от НИМХ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари