Снимки от една война: страх и отчаяние в Украйна

0

След руската агресия в Украйна: снимки от една война показа Дойче Веле

Руската агресия срещу Украйна засегна болезнено хората в страната. На места се разиграват драматични сцени. Много украинци се тревожат за сигурността си и са принудени да бягат. Солидарността от чужбина е голяма.

Тревогата от предстоящи въздушни нападения накара множество жители на Киев да потърсят спасение в метрото. Киевското метро е на голяма дълбочина под земята и предлага сигурно укритие срещу евентуални експлозии.

Мрежата на метрото в украинската столица официално беше обявена за бомбоубежище. Потърсилите там укритие не знаят колко дълго ще им се наложи да престоят в подземията на града. Нито пък - как ще изглежда Киев, когато отново излязат на дневна светлина.

Голям брой киевчани се опитват да напуснат града с някои от автобусите, които свързват столицата на Украйна с други, по-отдалечени градове. По данни на ООН близо 100 000 души в Украйна са били принудени да напуснат родните си места.

Дълги опашки от чакащи автомобили се подредиха и пред бензиностанциите. Всички се опитват да заредят колите си с бензин и да теглят пари от банкоматите, за да са подготвени за задаващите се драматични дни.

На много места по света хората изразиха солидарността си с украинците. Особено много бяха тези прояви в балтийските страни. В столицата на Литва Вилнюс пред сградата на парламента се събраха хиляди. 

Българи се събраха на протест пред посолството на Руската федерация в София, за да изразят солидарността си с Украйна

В някои градове на Русия също имаше митинги на протест срещу руската агресия. В Москва се събраха хиляди граждани, за да изразят недоволството си от действията на Кремъл.Там, както и в други руски градове, срещу протестиращите беше проявено насилие. Имаше и множество арести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари