Снежна буря парализира Румъния

0
Червен код за силен вятър и интензивен снеговалеж е обявен в редица окръзи в южната и югоизточната част на страната
Червен код за силен вятър и интензивен снеговалеж е обявен в редица окръзи в южната и югоизточната част на страната Снимка: ISU Călărași

Лошото време предизвика хаос в Румъния.

Десетки пътища са затворени заради ураганния вятър и обилния снеговалеж, множество влакове са анулирани, затворени са училища, а хиляди хора са останали без ток, съобщават „Медиафакс“ и телевизия „Диджи24“.

Движението по магистрала А2 Букурещ-Констанца е спряно, затворени са 28 национални пътища, а на пет други са наложени ограничения за тонажа на превозните средства, предаде БТА.

Три влака с десетки пътници са блокирани в снега в източния окръг Браила, а хиляди хора от различни населени места останаха без електричество.

В Букурещ скоростта на вятъра достигна 80 километра в час, съборени са множество дървета, части от покриви и парчета от мазилка, пострадали са голям брой автомобили. Пожарникарите са се намесили в над 100 ситуации в столицата и околния окръг Илфов.

Общо 131 населени места в цялата страна са с прекъснато електричество. В източните окръзи Браила и Тулча са отменени учебните часове.

Червен код за силен вятър и интензивен снеговалеж е обявен в редица окръзи в южната и югоизточната част на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари