Смешен плач: Уволнената шефка на Агенцията по инвестиции продължава да се оплаква

4
Тя заяви, че няма да търси правата си по съдебен път, но уточни, че е имала големи успехи за 5 месеца
Тя заяви, че няма да търси правата си по съдебен път, но уточни, че е имала големи успехи за 5 месеца Снимка: bTV, стоп кадър

Уволнената шефка на Агенцията по инвестиции Десислава Трифонова, за която се разбра, че е вземала колосално висока заплата, продължава да занимава обществото със своето освобождаване

Тази сутрин тя заяви по bTV, че приема уволнението си като реваншизъм. Не била разбрала и мотивите за него, оплака се тя: "Уволнението се случва без предупреждение. В мотивите пише - прекратяване на договора без предизвестие от органа по назначение. Министър Кирил Петков не ме извика и не каза за проблема. Той влезе и каза да се махам“, каза още освободената от поста.

Тя е назначена на поста от бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов. 

"Имам 10-годишен опит в публичната администрация. Работила съм в различни ведомства и в МС. Била съм Началник на отдел в ДФ „Земеделие“ в Министерство на финансите съм работила“, обясни Десислава Трифонова.

Тя заяви, че няма да търси правата си по съдебен път, но заяви, че е имала големи успехи за 5 месеца.

"Нормално е, когато си заемал определена публична позиция и я напускаш, да има разочарование, но когато става въпрос за ефективност в администрацията не са нужни мотиви съгласно чл. 19а на Закона за администрацията". Това каза в коментар по случая за Агенция „Фокус“ директорът на Българската агенция за инвестиции.

„Бях поканен от новия министър, за да продължа там, където съм работил повече от 5 години. Министърът има за основен свой приоритет привличането на инвестиции и търси ефективност за краткия мандат на това правителство“, обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари