Служителите на МВР протестираха с вой на сирени в Русе

2
Протестът днес беше предупредителен, а на 12 юни ще има национален протест пред Народното събрание
Протестът днес беше предупредителен, а на 12 юни ще има национален протест пред Народното събрание

Протестът днес беше предупредителен, а на 12 юни ще има национален протест пред Народното събрание

Протест на служителите в системата на МВР се състоя тази вечер и в Русе. Те се събраха пред Втора пожарна служба, където с кратък вой на сирени и плакати настояха да се изпълнят обещанията за увеличение на заплатите и да има реформи в МВР.

Въпреки уверенията на Асен Василев, че има предвидени пари, полицаи и пожарникари са скептично настроени.

„Наистина заявка има, имахме преди около месец официална среща с г-н Василев, който каза, че пари има. Дори говори за конкретна цифра от около 300 млн., които могат да бъдат отпуснати за увеличение на основните заплати. Но от казаното до направеното разликата е голяма, към Народното събрание няма постъпило никакво такова предложение. Също така на 1 юни писмо, както се казва, в последната минута на мача, получихме писмо от МВР. След като мълчаха три месеца, сега пишат, че видиш ли, работили и те за увеличение на заплатите с 20 процента. Но нито има входирано в Министерството на финансите, нито оттам в НС“, каза Иван Димитров, член на УС на СФСМВР, цитиран от Русе Медиа.

Нищо не се случва и с обещаните реформи в системата. В коалиционното споразумение е обещано, че реформа ще бъде извършена единствено и само при задълбочен структурен и функционален анализ.

„Управляващите дори си дадоха срок от 6 месеца, който изтича около 13 юни. И това не се случи. Разбираме, че има създадени около 10 работни групи в МВР и текат някакви реформи, но в нито една от тях ние не сме поканени като синдикати и представители на служителите“, каза още Иван Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    11
    Иван
    Tita, да ти го набия в неграмотната глава. Никога повече не позволявай да се разбере ,че си много кухо и неграмотно парче! Да не се повтаря повече! Частен сектор..ти и гробищата да носиш не ставаш ,неграмотно същество. Срам ,боклук .
  • 7
    10
    Минчо
    Tita, пиши на български, ще те помпя в мангала, или мангалката. Иди на училище вместо да харчиш пари за интернет.
  • -11
    9
    Tita
    Xorata se 4udqt ot koq smyrt da umirat vie pak pari iskate,ne va li e sram,vseki pyt kogata e nai zle vie pari iskate,v pandemiqta,pak se naredixte 6toto ste bili na pyrva liniq,pak iskaxte,kato ne vi xaresva izmitaite se,4astnia sektor rabotim vseki den kato ludi da ima za vas i 4inovnicite na Boiko,no za nas nqma6e pyrva linia,nqma uveli4enia,bezdarnici....
  • 6
    8
    до 7
    А добро утро. Разграден двор. Сирени вият. Пари искат. Утре може да пуцат във въздуха с пищаците.
  • 12
    7
    Моляяяя???
    Вой на сирени ли?! Я чакай сега. Специалните звукови и светлинни сигнали се включват по ред описан в закона и би трябвало да се отразяват моментално в специална база данни! Не може примерно ченгето да бърза към плод-зеленчука и да си проправи път със специални сигнали! Изобщо, има ли вътрешен контрол в МВР ???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари