Служители във варненска болница не са получавали заплати от 8 месеца

0
Ще се стигне ли до масова оставка на целия персонал
Ще се стигне ли до масова оставка на целия персонал Видео: БНТ

От 8 месеца работещите в Специализираната болница за лечение на белодробни забoлявания във Варна не са получавали пълните си заплати.

Условията, в които работят, също не са добри. Заради финансовите проблеми служителите в лечебното заведение обмислят да подадат колективна оставка, предава БНТ.

Освен, че не са получавали заплати от 8 месеца, специалистите от Специализираната болница за активно лечение на белодробни заболявания не са получавали пари и за транспорт, и за облекло. Това тежко финансово състояние за болницата е от доста години. До момента тя съществува, след като многократно беше субсидирана от общината във Варна.

Преди няколко дни медицинските специалисти се срещнаха с омбудсмана Диана Ковачева и представиха своите проблеми. Тя обеща да сезира здравния министър Кирил Ананиев за този проблем.

Доц. д-р Христо Ганчев, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневно-физиатрични заболявания: Писал съм писмо до министъра. Разбрахме се с министерството да ни даде субсидия, но няма да получим за януари и февруари нищо. Дефектът е, че болниците са търговско дружество, особено тези, които се занимаваме с туберкулоза. Влизането в състава на друга болница, което е решение, на практика означава 500 000 лв. годишно задължение автоматично на тази болница, която ще ни поеме.

Слушам ги като говорят не можели да изплатят заплатите на сестрите. Ами, логично е, като имаш задължения към някого и те ти запорират... миналата година бяхме със запорирани сметки от Енергото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари