Служители на РЗОК-Пловдив не отидоха на работа, бойкотираха зеления сертификат

0
По думите им, една част от тях са излезли в неплатен отпуск
По думите им, една част от тях са излезли в неплатен отпуск Снимка: Дарих, архив

Служители на Районна здравноосигурителна каса /РЗОК/-Пловдив не отидоха тази сутрин на работа заради изискването за зелен сертификат

По думите им, една част от тях са излезли в неплатен отпуск, информира БТА. 

"Няма напрежение в РЗОК-Пловдив във връзка с изискването служители да влизат на работа срещу зелен сертификат, което е в изпълнение на заповед от Националната здравноосигурителна каса". Това каза за БТА говорителят на касата Мария Димитрова.

По думите й, освен ваксина и преболедуване, служителите имат възможност да си правят 24- и 48-часови тестове срещу 10 лева. Тя не отрече, че сутринта е имало служители пред сградата, които са отказвали да си направят тестовете, защото са платени, но по думите ѝ това не е попречило на работата на касата. В тази връзка Димитрова припомни, че ваксините са безплатни и касата няма как да е поеме финансовата страна на тестовете.

На въпрос има ли служители в неплатен отпуска заради ситуацията, Димитрова каза, че излизането в отпуск не се придружава с причината за това и РЗОК няма как да знае кой защо излиза в отпуск. Според нея обаче, голяма част от тях са в неплатен отпуск заради децата, които от тази седмица са си вкъщи заради дистанционното обучение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук