Служители на ОП „Паркстрой“ окастрят дърветата след становище от специалист

1

Действат активно по сигнали на граждани, похвалиха се от Община Русе

След валежите от дъжд и сняг през последните дни работните групи на ОП „Паркстрой“ действат активно по сигнали на граждани и премахват опасни клони на дървета след становище от специалист.

Това обявиха от Община Русе, хем да се похвалят за свършената работа, хем може би да оправдаят действията си след засилените оплаквания в социалните мрежи за ненужно окастрени или отрязани дървета.

При лошо време сигналите от граждани нарастват значително, като през януари общинското предприятие е изрязало по спешност близо 30 опасни дървета в града, а през февруари са постъпили още над 40 аварийни обаждания на телефон 112, допълват от администрацията на Пенчо Милков.

Основна дейност на предприятието през студените месеци беше и облагородяването на Лесопарк „Липник“. Ежедневно бригадите изрязват, товарят и почистват терените около главните алеи, за да бъде атрактивен паркът в топлите дни.

Поддържат се и зелените площи около извънградската общинска пътна мрежа, като през миналия месец са извършени окастряния по пътя Бъзън-Семерджиево, за да се подобри пътната видимост на шофьорите.

Освен за дървесната растителност в Русе, ОП „Паркстрой“ се грижи и за отглеждането на цветя за градските градини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари