Служители на ДАИ се готвят за стачка

0
Инспекторите двойно увеличение на заплатите си
Инспекторите двойно увеличение на заплатите си

Служителите на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“ обявиха стачна готовност.

Те заплашиха, че ще спрат работа веднага след Нова година и ще създадат транспортен хаос, ако не получат двойно увеличение на заплатите си.

Инспекторите от ДАИ протестират и срещу лошите условия на труд. В администрацията работят около 400 служители. Една от тях е Антоанета Попова, чиято брутна заплата е 700 лева. Толкава получават и колегите й в системата.

„На ръба сме наистина. Цените се вдигат постоянно. Трудно се издържаме”, сподели тя.

Служителите на ДАИ са изпратили вече декларация да премиера, министъра на финансите и на транспорта с искане от началото на следващата година трудовите им възнаграждения да се увеличат двойно.

От година и половина служителите в държавната агенция твърдят, че не са получавали средства за работно и униформено облекло. Настояват и за заплащане на извънредния труд. В много от административните помещение на Дунав мост условията са мизерни. Принудени са да носят от вкъщи бюра и столове.

От транспортното министерство съобщиха, че заплатите ще бъдат вдигнати с 10%. Отпуснати са вече над милион и половина лева за работно облекло и ремонт на помещенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари