Служител разкри гнусните практики на хотел в Китен

1

Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едва, когато нещо започне да мирише на развалено.

Това пише за кухнята на български хотел в Китен 22-годишният Иван Дончев от Киев, който през юли 2017 година имал късмета да работи в обекта, отдалечен на 150 метра от морския бряг.

Иван е споделил рецензията си в украинския сайт Турправда, като е прикачил доста снимки и завършва с апел: Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската, пише Монитор.

Дончев е от стотиците чужденци от Украйна и Молдова, които запълват празнините в туристическия бранш у нас.  Работил в хотела от 3 до 31 юли. "Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. В кухнята цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя там и работих без да съм минал медицински преглед" - обяснява младежът. Разказва, че в мястото, където се приготвят ястията всички ровят в храната без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от 5 циганки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието. Храната била ту недоварена, ту преварена. "Шефът икономисваше от всичко, веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга говачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки". 

Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана. Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а според младежа изобщо не било ясно какъв е този алкохол. Бирата била разредена с вода. "Изпивах по 3-4 литра на ден и дори не ме замайваше." - разказва от личен опит украинецът. "Имат добри връзки с полицията и затова нито веднъж нямаше нито една проверка, няма ги в booking и не можете да оставите и рецензия за тях, въпреки, че е много мръсно." - обяснява още младежът.

В разгара на сезона в рускоезичния интернет е пълно с обяви за набиране на хотелски персонал. Предложенията са насочени към граждани на Украйна и Молдова, които имат биометрични паспорти. Хотел в Слънчев бряг дава 430 евро плюс храна и осигурен подслон за камериерки, които могат да работят на 8 или 12 часа без почивен ден. 1000 лева е рекламираната заплата за пиколо, рецепционистка, камериерка и кухненски работници в Поморие. На въпрос не правят ли проблем за липсата на почивен ден от Инспекцията по труда в Бургас, посредникът, набиращ персонал блокира профила на репортера на "Монитор", като преди това обясни, че българите на запад на работят при същите условия и никой не прави драма от това.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари