Служител на МВР: Върви шеметно съкращение в структурите на пожарната

2
Вървят съкращения в структурите на ГДПБЗН
Вървят съкращения в структурите на ГДПБЗН Снимка: Dunavmost / Архив

Вървят съкращения в структурите на ГДПБЗН

Служител от МВР подаде сигнал до редакцията на Dunavmost, разкривайки скрити машинации и заобикаляйки закона практики, свързани със съкращението на инспектори в пожарната служба.

В писмото, инспекторът, който поиска да остане в анонимност, разкрива, че инспекторите за държавен противопожарен контрол в районните служби за пожарна безопасност са изправени пред изненадващо съкращение, което им налага да подават заявления за ново преназначаване, съчетаващи две различни длъжности.

Тези действия са последвали след заповед от министъра на вътрешните работи, Георги Демерджиев, издадена на 5-ти юни 2023 година. В сигнала се споменава, че на инспекторите се оказва натиск да подадат нови заявления без да са били информирани за длъжностните характеристики на новите позиции. Също така, се поставя въпрос за подписването на празни чекове, което може да бъде свързано с желанието да се предотвратят бъдещи съдебни дела от страна на съкратените служители.

Протестът на служителите от специализираните полицейски сили, който бе широко отразен в медиите в началото на седмицата, стана причина за отмяна на заповедта за съкращение от новоизбрания министър на вътрешните работи. Въпреки това, информацията относно случващото се в Главна дирекция "Пожарна безопасност" при МВР продължава да бъде замъглена от натиск на висшестоящите ръководители.

Представяме ви сигналът до Dunavmost без редакторска намеса:

"Пише ви един редови служител в МВР - инспектор в пожарната. Повод да ви пиша е протичащо шеметно съкращение в структурите на пожарната, а именно съкращение на инспектори държавен противопожарен контрол в районните служби за пожарна безопасност, като същите се поставят пред свършен факт да подадат заявление за ново преназначаване на длъжности, които обаче съвместяват две отделни длъжности.

Това се случва след заповед за съкращение от министър Демерджиев на 05.06.2023г /както се казва в 5 без 5/, като се указва натиск за подаване на нови заявления от инспекторите, забележете без да са се запознали с длъжностните характеристики за новите длъжности или т.к подписване на празен чек, за да се предотврати може би бъдещи съдебни дела на съкратените служители. Повод за протест от служители на специализираните полицейски сили стана заповед за съкращение на министър Демерджиев, за съкращение на 90 служители, който протест беше широко медийно отразен в началото на седмицата. Следствие на протестните действия на колегите от СПС , новоназначеният министър на МВР отмени заповедта за съкращение на колегите.

Уви, старите порядки и оскъдната информация за случващото се в ГДПБЗ - МВР остава забулено в мъгла от натиск на висшестоящите ръководители. Моля, ако това представлява за вас журналистически интерес, да зададете въпросите за случващото се съкращение на служители с висше образование в ГДПБЗН - МВР на сегашното ръководство на МВР и какъв е мотива за това."

По този повод, редакцията на Dunavmost отправя въпроси към настоящото ръководство на МВР, за да получи яснота относно съкращението на служителите с висше образование в Главна дирекция "Пожарна безопасност" при МВР и мотивите зад това решение.

Остава да видим как ще отреагират властите и дали ще бъде предоставена подробна информация относно този въпрос, което е от журналистически интерес за обществото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    12
    Съветник
    Жалби се подават и предстои изслушване в с.Красен.В извънреден случай в гр Бяла.Покрай руското консулство е несигурно.
  • 7
    11
    предложение
    Всички дружно да ги изпържим мазните шутки.Баровци биле,политици от "Русе" станали или станал червеят мръсен и кинти правят.С цървули дойдоха,с цървули да си тръгнат кой от де е дошъл.Прости и гладни мишиционери бяха на общината за гарсониера се молиха за 20 лв.наем на месец.Сега къщи,вили,ловни излети,ресторанти,разпределители и диверсификатори.Софииски хъбове го раздават,келчовци и селчовци дръгливи и миризливи.Мърши.
  • 8
    10
    Оптимизиране на шланга.
    Навремето, ГЕРБ-аджийското политсъдружие Цветан Цветанов и Бойко Борисов, съкратиха полицаите - редови професионалисти на терен, за да вкарат на тяхно място хиляди ненужни "спасители" от МИС (закрито Министерство на Извънредните ситуации) на Емел Етем в МВР. Така препълниха щата с "пожарникари". Сега в МВР разбраха, че няма бюджет за "пожарникарски" чантаджии - клатикурници и започна съкращения в структурите на ГДПБЗН. Всъщност, нали си имат и Синдикат "Огнеборец" в пожарната?
  • 4
    9
    ДО Kiko коментар
    Какво е удобни и неудобни в МВР -Русе ? При ясни задължения по служба,какво се случва в Русе че се делят на удобни и неудобни? Мисля че само вътрешна сигурност може да разясни въпроса,гл.отдел.инспекторат и главна прокуратура.Във филма "Да обичаш на инат" ученикът стана или не удобен или неудобен като каза че учителят по музика и пеене,пее фалшиво? Изглежда от много години МВР Русе пее фалшиво и тези които казват на началниците си че пеят фалшиво ги махат май,а? Те така разбирам ,Аз сравнението със филма с Велко Кънев и Русенската Полиция.Някой Пее фалшиво,кой,кой пее фалшиво в Русе като цяло? Разбира се че ако приемем че работите са до едно пеене и музициране и няма синхрон с централният диригент,някой пее фалшиво и обърква общият хор и хоровод.Често пъти от такива истински и фалшиви работи излизат или предстои да излязат на видело истории,мръсни,гадни и фалшиви и срамни.Който пее или не пее фалшиво май тепърва ще ги разказва в някой сутрешен блок на българска телевизия или западноевропейска.Тогиз да видим кой пее фалшиво или правилно. :-) ,а ко шъ кажете некой господа? Кой ся пее фалшиво?
  • 6
    8
    kiko
    Това просто е чистка на неудобните дори в пожарната. За съжаление удобните пенсионери остават на два дохода-пенсия и заплата.Кажете ми сега защо им е чужбината
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари