Служебното правителство положи клетва

0
Новите министри се заклеха в парламента
Новите министри се заклеха в парламента Видео: БНТ

Новите министри се заклеха в парламента

На извънредно заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, с премиер Димитър Главчев, положиха клетва пред депутатите, съгласно последните промени в Конституцията. Това се случи в присъствието на държавния глава Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова.

Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“, гласи клетвата. След това прозвучаха химните на България и Европейския съюз, информира БТА.

Тази сутрин президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на служебно правителство на Република България в състав, предложен от определения за министър-председател Димитър Главчев. Единствената промяна в състава е външният министър - поста заема Стефан Димитров, вместо първоначално номинираният Ивайло Ценов.

Румен Радев насрочи и за 9 юни изборите за членове на Европейския парламент и предсрочните парламентарни избори – „две в едно“.

На 5 април кандидатът на служебен министър-председател Димитър Главчев представи проект на структура и състав на служебен кабинет.Според така издадения днес указ от държавния глава има една промяна в състава на служебния кабинет. Служебен министър на външните работи ще бъде Стефан Димитров, а не Ивайло Ценов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Шиши
    ппдб корумпета долни
  • 6
    2
    до 1
    Че нали вие си го направихте такова бе, що рИвете сега?!? Не ви харесваха служебните на Радев, сега не ви харесва и това, което си го сътворохте с вашата простотия! Идиоти ли сте, що ли?!? Никога не съм гласувал за герб, ама вие не ми оставяте друга алтернатива!
  • 5
    1
    жалко
    Герберастко-депесарския октопод няма изчегъртване!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари