Случаи на птичи грип в Славяново

0
Намерени са две мъртви птици – врабче и домашен бухал с установен птичи грип
Намерени са две мъртви птици – врабче и домашен бухал с установен птичи грип Снимка: Дарик

Взети са мерки, заради мъртви врабче и домашен бухал с установен птичи грип

Намерени са две мъртви птици – врабче и домашен бухал с установен птичи грип в землището на град Славяново информира зам.-областният управител на Плевен Виолета Иеремиева, предаде Дарик Радио

Предстои да бъде създадена комисия, която веднъж седмично ще извършва обход в района около град Славяново. В състава ѝ ще влизат представители на РИОСВ-Плевен, както и на местната Ловно-рибарска дружина. По време на обходите, при установяване на мъртви птици ще се вземат проби, които ще бъдат изпращани за изследване с цел наблюдаване на ситуацията с разпространение на инфлуенца при птиците.

За сега наблюденията ще се извършват само в землището на Славяново, като същевременно вниманието ще е насочено и към евентуална проява на инфлуенца при птици от други райони в област Плевен, каза зам.-областният управител Виолета Иеремиева.

Към момента не е ясно дали има връзка между установените две птици с инфлуенца и предишните случаи в района на град Славяново, при които бяха умъртвени общо около 400 000 птици от девет ферми. Проблем е обаче фактът, че птичият грип се появява и в дивата природа, допълни Иеремиева. Тя припомни, че държавата предвижда обезщетения за собствениците на засегнати с инфлуенца ферми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари