Сложи камера в колата и плати по-малка застраховка

0
В Русия и Германия подобни практики отдавна се прилагат от застрахователните компании
В Русия и Германия подобни практики отдавна се прилагат от застрахователните компании

Така намаляват измамите при катастрофи, казват от Асоциацията на пострадалите при катастрофи

Всеки, който си сложи камера в колата, да има право на бонуси при застраховките на автомобила си. Затова призова Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи в студиото на bTV. Той поясни,че в Русия и Германия подобни практики отдавна се прилагат от застрахователните компании. С видеорегистратор в колата шофьорът не само се учи на дисциплина по пътя,но така намаляват и възможностите за застрахователните измами.

Припомняме,че именно Асоциацията на пострадалите при катастрофи стартира идея за снимане на неуредиците по пътя с монтирани в автомобила камери. Инициативата „Шофирай с камера“ тръгна с идеята да бъдат спрени хулиганите на пътя. После обаче хората започнаха да снимат всякакви проблеми, на които се натъкват докато шофират.

Тодоров поясни,че всеки,който има такава камера в колата си може да изпрати запис с проблема на полицията.Но трябва да сложи своето име, ден, час и място,където е направен клипът.

На виновниците се съставят фишове.Ако те откажат да ги платят и тръгнат да ги оспорват, заснелият нарушението се вика като свидетел

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари