Словакия ще изисква отрицателен PCR тест при за повечето страни от ЕС

0
Правилото влиза в сила от понеделник
Правилото влиза в сила от понеделник Снимка: istock

Хората, влизащи в Словакия от повечето от страните членки на ЕС, ще трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест.

Правилото влиза в сила от понеделник, предаде ДПА.

Тестът трябва да е направен преди не повече от 72 часа. Правилото се прилага за пътници от всички страни членки на ЕС, с изключение на Финландия и Гърция, които са в списъка на Словакия с нискорискови страни. Има и изключения от изискването, като те ще са в сила за професионални спортисти, студенти и за работници, пътуващи от съседна страна, чието работно място и местожителство не е на повече от 30 километра от граничния пункт, предаде БТА.

Във връзка с пандемията правителството направи някои противоречащи си и променящи се изявления, които объркаха хората и породиха недоволство в страната.

В Словакия нарастват критиките от страната на медиите, на опозицията, а също и от страна на управляващата коалиция към премиера популист и консерватор Игор Матович. Той на няколко пъти обявяваше нови мерки и правила в акаунта си във Фейсбук или на пресконференции, които след това променяше.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари