Слонове са гладували до смърт в Ботсвана

1
Започнало е разследване, след като по няколко трупа на слонове са открити видими рани и краката им са били подути
Започнало е разследване, след като по няколко трупа на слонове са открити видими рани и краката им са били подути

Започнало е разследване, след като по няколко трупа на слонове са открити видими рани и краката им са били подути

Неизвестен брой слонове са гладували до смърт през изминалите три месеца в северозападната част на Ботсвана, съобщи Синхуа, предаде БТА.

Няколко животни са починали в района Кхваи, каза пред агенцията Димакацо Нтшебе, координатор в отдела по дивата природа и националните паркове в Министерството на околната среда. Той добави, че е започнало разследване, след като по няколко трупа на слонове в района са открити видими рани и краката им са били подути.

"Състоянието на тялото на умрелите слонове показва недохранване, тъй като е било под средното", каза Нтшебе, добавяйки, че липсата на храна за животните в района се дължи на постоянните горещи вълни заради промените в климата. Смъртта на слоновете е в резултат на суша и естествени причини. Слоновете кръстосват големи разстояния в търсене на храна и вода, поради което краката им се подуват, обясни Нтшебе.

Метеорологът Самюъл Раматонто обясни в понеделник, че метеорологичните условия в южноафриканската държава са изключително горещи.

"Тази година дъждовете дойдоха много късно, поради което в повечето части на страната имаше недостатъчно фураж и вода", каза Раматонто. Дъждовете започнаха едва около средата на декември, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари