Сливови "бомби" полетяха към парламента

0

В 71-я ден на антиправителствен протест в столицата, гражданите отново са на площада и настояват за оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и незабавни честни предсрочни избори, предаде репортер на БГНЕС.

Фасадата на бившия Партиен дом, сега парламент, отново е киноекран – хората гледат клипове от отминалите протести, клипове, показващи полицейска сила, изказвания на Бойко Борисов и други представители на властта.

Скандиранията “оставка”, “мафия”, “мутри вън” отекват между сградите, заключени в триъгълника на властта – Министерски съвет, бивш Партиен дом и президентство. Вувузели, освирквания и викове “ууу” допълват атмосферата.

Макар значително по-малко, хората, дошли на площада остават непреклонни в исканията си за промяна в държавата.

Новото днес е подготвено от лагера на майките на деца с увреждания от “Системата ни убива”, които раздадоха на всички присъстващи дами на площада сливи, които полетяха към вратите на парламента. „Изненадата” е насочена към председателя на парламента Цвета Караянчева. Жените от “Системата ни убива” раздадоха и специално подготвени сливови бомби – балони пълни със сливи и вода, които също бяха размазани върху сградата на Народното събрание. Няколко пъти от микрофона организаторите призоваха протестиращите да пазят все пак полицаите, защото те не са виновни.

Протестиращите са гневни и от другия скандал от вчерашния ден, при който Христо, който е с увреждания и който беше с майка си в парламента в четвъртък, не беше допуснат да отиде до тоалетната на обществената сграда. Затова жените оставиха капаци и седалки за тоалетни чинии на стълбите на Народното събрание с послания към Караянчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари