След две години епидемия, какво се знае със сигурност?

0
Първо - към вируса не се създава траен имунитет нито след преболедуване, нито след ваксина
Първо - към вируса не се създава траен имунитет нито след преболедуване, нито след ваксина Снимка: ЕПА / БГНЕС

След две години епидемия, какво се знае със сигурност?

1. Към вируса не се създава траен имунитет нито след преболедуване, нито след ваксина.

2. Естественият имунитет след преболедуване не е по-силен от ваксинирането. Повечето заразени с по-лекия вариант Омикрон са прекарали по-тежкия вариант преди година или по-малко от година.

3. Повечето ваксинирани изкарват ковид по-леко или безсимптомно, или въобще не се заразяват. Смъртните случаи сред ваксинирани са многократно по-малко от неваксинирани, дори при хора на преклонна възраст.

4. Най-успешно се справят с вируса в Китай, след пълна карантина (наричана по цял свят локдаун за по-страшно), Япония и др. страни със строги мерки и дисциплина при спазването им.

Това са безспорни факти, които много хора отричат и спорят по тях. Това не оставя оптимизъм какво ще се случи на земята при една по-смъртоносна епидемия, при каквато най-добре ще се справят жълтата раса.

Какво да очакваме занапред?

1. Надяваме се да се повтори епидемията с Испанския грип, който минава на вълни за около две и половина години, както върви и сегашната епидемия до момента (но сега има 4 пъти повече хора за заразяване).

2. Надяваме се да се появят ефективни противовирусни лекарства, освен ваксини.

3. Възможно е коронавирусът да мутира в различни щамове като сезонен грип, както се случва и с Испанския грип, грипен вирус А H1N1.

4. Възможно е новите щамове да са не по-малко смъртоносни и да се наложи масова ваксинация всяка година.

Някой да има други очаквания, например, че вирусът ще изчезне вдън земя? Впрочем, според някои няма вирус, това е леко грипче, кромид и прочее.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Знаем всичко за изродите!
    Чудите ли се, как така, преди две години, изведнъж, всички световни лидери заговориха едно и също? Как ни наложиха едни и същи мерки? Изобщо не се чудете! През 2004 Клаус Шваб създава организацията „Млади световни лидери“, към Световния Икономически Форум. Организацията се командва от 12 световни и индустриални лидери, като принцеса Рания от Йордания, Мариса Майер от Яхуу, създателя на Уикипедия - Джими Уелс и др. Тази организация е наричана „най-изключителната частна социална мрежа в света“. Нейни абитуриенти, армията на Шваб, с други думи, са известни имена: Джасинда Ардерн - в момента министър председател на Нова Зеландия Себастиян Курц - австрийски политик Емануел Макрон - в момента президент на Франция Джъстин Трюдо - в момента премиер на Канада. Самият Клаус Шваб не крие, че е горд с младата си гвардия. Сега ясно ли ви е? Разбирате, че доста от световните организации са частни. Става онова, което собственикът на организацията иска. А вие, ходете на избори и гласувайте за възпитаниците на Шваб, каито да ви управляват. Подкрепяйте НПО-тата на Сорос, изпълнявайте заръките на Световна здравна организация, която е в джоба на Гейтс... Оплетен е целият ни свят в тлъста паяжина от частни организации, интереси и програми на хора, които са се взели за богове. Докато спяхме, паяците оплетоха своята паяжина и сега висим в нея, жужим сърдито и се опитваме да се освободим... Няма да е лесно, но щом вече сме разбрали, че сме в капана, имаме шансове! И вече сме будни - да!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари