След аутопсия на едно от загиналите в пожара деца: Няма данни за умишлено убийство

0
Пожарът, при който загинаха две деца, е възникнал в резултат на човешка дейност
Пожарът, при който загинаха две деца, е възникнал в резултат на човешка дейност

Смятаме, че пожарът, при който загинаха две деца, е възникнал в резултат на човешка дейност

Това каза на брифинг окръжният прокурор на Варна Красимир Конов във връзка с пожара в ж.к. „Владислав Варненчик“, при който загинаха две деца, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна.

При потушаването на пожара в жилището са немерени телата на две деца. Самоличността им е установена. Те са 1 и 4 години. Започнато е досъдебно производство за извършен палеж, следствие на което е настъпил смъртта на 1 и повече лица. Наказанието е лишаване от свобода от 5 до 15 г. Извършен е оглед. Назначени са съдебно-медицинска и пожаро-техническа експертизи.

"Целта е да се установят причините за настъпилата смърт на двете деца и причините, поради които е възникнал пожарът“, обясни Конов.

Към настоящия момент е приключила аутопсията на 1-годишното дете. Установено е по категоричен начин, че смъртта е настъпила от вдишване на дим. Съдебните медици ще започнат и втората аутопсия. За умишлено убийство не можем да говорим в случая, тъй като по отношение на едното дете причините са установени, но не и при второто. Не мога да дам такова становище към настоящия час“, каза още той.

По отношение на пожара – смятаме, че е възникнал в резултат на човешка дейност. Дали е умишлено, или по непредпазливост ще се изясни в хода на разследването. Установено е огнището на помещение, то е там, където са се намирали двете деца“, поясни окръжният прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук