След 5 часа чакане пред Спешното отделение в Дупница, още един живот угасна

1
"Сестрите се държаха много грубо. Здравната система у нас ни убива бавно и сигурно”, каза снахата на починалия мъж
"Сестрите се държаха много грубо. Здравната система у нас ни убива бавно и сигурно”, каза снахата на починалия мъж Видео: NOVA

Нов сигнал за забавена медицинска помощ. Този път от Дупница

Близките на възрастен мъж твърдят, че той е чакал  часове, за да бъде приет за лечение, след като е изпаднал в тежко състояние, разкрива NOVA. В крайна сметка мъжът е бил настанен в едно от отделенията, където обаче малко по-късно е издъхнал.  

„5 часа стояхме в спешния център. Преди това отидохме в частната болница в града. Казаха ни, че няма места. Върнахме се в спешното. Молихме се да бъде приет в държавната болница. Казаха ни, че единственото място е в интензивния сектор на COVID отделението и че, ако подпишем, че не носят отговорност, ще го приемат. Тестът му за коронавирус обаче беше отрицателен. Сестрите се държаха много грубо. Здравната система у нас ни убива бавно и сигурно”, разказа в ефира на „Здравей, България” Магдалена Галчева.

От държавната болница обясниха за телевизията, че не е имало места в кардиологичното отделение в сектора за хора с отрицателен тест.

От частната болница заявиха, че мъжът е трябвало да бъде настанен в държавното лечебно заведение, тъй като ден преди това е бил изписан от там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари