След 10-годишно прекъсване фериботът Силистра - Кълъраш заработи

0
С пускането на съоръжението се очаква да се реши проблемът на силистренци с преминаването на тежкотоварните камиони през града
С пускането на съоръжението се очаква да се реши проблемът на силистренци с преминаването на тежкотоварните камиони през града Видео: Bulgaria ON AIR

Фериботът Силистра – Кълъраш възстанови своята дейност след 10-годишно прекъсване

С пускането на съоръжението се очаква да се реши проблемът на силистренци с преминаването на тежкотоварните камиони през града, информира Bulgaria ON AIR.

"Това ще бъде едно облекчение за нашите съграждани, които бяха поставени в изключително неудобно положение 24 часа в денонощието", заяви кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов.

Решението на проблема обаче поражда друг такъв – за шофьорите. По новия маршрут те ще трябва да пътуват по-дълго, а таксите им скачат двойно.

"Самата фериботна връзка не е каквато трябва да бъде традиционно – бряг – бряг. Пак е бряг, но не отсрещен и разстоянието е доста голямо, за да има ефективност при превоза", разясни Мариан Господинов от "Пристанищна инфраструктура – Варна".

"Там минавах с 50 лева, тук ще минавам със 111 лева. На 8 камиона, за един месец са 8 000 лева отгоре. Трафикът ще се премести в Русе и нито там ще върви работата, нито тук", оплаква се превозвачът Валентин Иванов.

Очаква се в близките дни съоръжението да заработи с пълния си капацитет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари