Слави вади 40 000 пред парламента

0
Депутатите искат да убият идеята за задължително гласуване
Депутатите искат да убият идеята за задължително гласуване Снимка: Булфото

Народното събрание се готви за среднощни заседания, за да приеме окончателно новите изборни правила

30 000 - 40 000 протестиращи ще насочи около парламента Слави Трифонов, ако парламентът приеме окончателно Изборния кодекс и на второ четене.

Такова послание е изпратил до управляващите шоуменът, чийто инициативен комитет за провеждане на референдум по 6 въпроса, сред които за задължително гласуване и мажоритарен избор на депутатите, внесе повече от 500 000 подписа в Народното събрание. Това разказаха от мнозинството, предаде "Хипотези" .

Негодуванието е по няколко пункта, приети на среднощни заседания на правната парламентарна комисия. "Развързването" на планирания референдум от президентските избори и насрочването му за края на юли, което според инициаторите цели убиването му е само една от причините за назряващия бунт. Според сегашните правила, когато националното допитване се провежда в година на вот, то двете задължително се съчетават.

От "Шоуто на Слави" са категорични - депутатите искат да убият идеята за задължително гласуване, като правят някакво подобие с административна заплаха - заличаване от списъците на неупражнилите правото си на вот.

Забрана за предизборни коалиции по места и за огласяването на социологически проучвания по време на цялата кампания са други пунктове, които събират отчетливо недоволство.

Среднощните заседания, понеже такива се готвят днес и утре и на пленарната зала Народното събрание, са доказателство за желанието на управляващите да убият референдума по въпросите, които вълнуват народа, твърдят хората на Слави. От бързане да приключат окончателно с Изборния кодекс в близките часове депутатите отмениха и утрешния си парламентарен контрол.

За всеки случай председателят на парламента Цецка Цачечва насрочи и извънредно заседание във вторник. 26 април е крайният срок, който са си поставили от ГЕРБ за второ четене на Изборния кодекс.

Източник: ХипоТЕЗИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари