Слави Трифонов отговаря на живо на въпроси

3
Той заяви, че винаги говорел истината
Той заяви, че винаги говорел истината Видео: 7/8

Интервю на Слави Трифонов за "Седмицата" на "Дарик радио"

Лидерът на "Има такъв  народ" каза, че не е популист и винаги говорел истината. Интервюто се провежда в едно от студиата на телевизията на Трифонов.

Тези хора не стават за това да се занимават с власт.  Стремя се да казвам истината и това е част от начина, по който се държа - нямайте съмнение в това, увери Трифонов в началото на разговора.

Аз не съм популист. Популо идва от народ - да си популист означава да говориш неща, които се харесват на народа. Аз казвам това, което мисля. Имам цел, не се изживявам като реформатор. Моята цел е да свърша работа.

Целта на ИТН беше да се въведат в действие решенията на референдума, който проведохме. Това беше първата цел. После се случиха един куп неща, касаещи поемане на отговорност. Ние спечелихме изборите, не успяхме да реализираме правителство и тогава аз направих изявление, че следващия път ще направим всичко възможно да има правителство. Подписахме коалиционно споразумение и беше сформирано правителство до онзи ден, когато заявихме, че изтеглям министрите си, обясни Трифонов.

Дали ще има правителство от тук нататък е вече въпрос на Конституция. Не съм имал съмнения, че ще е лесно, заяви той.

Ето какво обясни Трифонов относно създаването на правителството на четворната коалиция:

Най-големият компромис беше да участваме заедно с БСП, защото преди това за нас БСП беше част от статуквото. В началото Кирил Петков и Асен Василев провеждаха отделни срещи с всеки един от партньорите. Аз се запознах с Кирил Петков в студиото на телевизията 7/8, където той рекламираше пробиотик - даже така съм го записал в телефона си "Кирил пробиотик". След това президентът го назначи за министър на икономиката и се видяхме, защото той изяви желание да участва в изборите и в евентуално управление, ако ги спечелим. Предложих Асен Василев да бъде министър на еврофондовете, Петков твърдо каза, че той трябва да е на финансите. Моето разбиране е, че спечелилата партия трябва да отговаря за тези постове. След това дойдоха с Асен Василев в офиса ми в НДК и проведохме разговор за това правителство. Напрежение нямаше - те са много гъвкави, флексабилни, говорят с желание нещо да се случи. Кирил Петков е по-скоро емоционален, Асен Василев е гъвкав в посока да стане нещо.

Трифонов е категоричен, че е взел решение да оттегли министрите на ИТН от коалицията по две основни причини. По отношение на РСМ се води двойна политика и другата е чисто финансова, тъй като, по думите му, държавата е доста зле финансово.

Тези хора не стават за това да се занимават с власт. Не стават да се занимават с управление на държава. Те трябва да стоят максимално далеч от властта. Това е мое мнение.

На въпроса отговорно ли е решението да напусне коалицията, Трифонов заяви:

По-малко лошо е, ако не участвам в тази коалиция, отколкото да продължа да участвам.

За морала се грижат семейството, училището и църквата. Кирил Петков към кое от тях е? Негова работа ли е да казва кое е почтено и кое не, попита риторично Трифонов.

Като че ли четворната коалиция се появи с една цел - да престане авторитарното управление на ГЕРБ. Кирил Петков прави същото. "Продължаваме промяната" управлява като тях, същите са, смята Трифонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Русенец
    Чалгар,подлога,марионетка, за нищо не ставаш .
  • 1
    1
    хм
    Ной беше този????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари