Слънце, дъжд и гръмотевици през новата седмица

0
Температурите ще останат високи
Температурите ще останат високи Снимка: ThinkStock/Getty Images

Слънце, облаци, светкавици и гръмотевици ще се редуват през новата седмица, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Температурите ще останат високи и през по-голямата част от периода максималните ще бъдат около и над 25 градуса.

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над Западна България, а до полунощ и над централната част на Дунавската равнина ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. В източната половина на страната ще продължи да духа до умерен южен вятър. В западните райони вятърът ще е слаб от югозапад, по-късно след обяд ще се ориентира от запад и ще се усили. Максималните температури ще са между 23 и 28, на места до 30 градуса.

През следващите дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. Във вторник, след временно разкъсване и намаление на облачността, около и след обяд над Централна Северна, над Източна и планините на Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали и прегърми. От запад ще проникне малко по-хладен въздух; повече ще се понижат температурите в Северна България, максималните там ще са 20°-25°, в Южна ще достигат до 27°-28°.

В сряда вероятността за валежи е малка, ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд.

В четвъртък от запад на изток ще премине още едно атмосферно смущение. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, до умерен.

В петък облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има превалявания, временно интензивни, придружени и с гръмотевици. Вятърът от северозапад ще се усили.

В събота явленията ще намалеят, до вечерта вятърът ще отслабне и ще придобие южна компонента. В неделя в източната половина от страната южният вятър ще се усили. Над западната – около и след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания и гръмотевични бури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари