"Слънцата" от Русе с нови успехи

0
Кристина завоюва цели две призови места на Европейски конкурс “Златни искри” 2017
Кристина завоюва цели две призови места на Европейски конкурс “Златни искри” 2017

Кристина Баракова завоюва цели две призови места на Европейски конкурс “Златни искри” 2017.

Деветгодишната Кристина Баракова, която е солист от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова, успя да завоюва цели две призови места в две категории – за нова песен и за деца изпълнители на V-я Европейски конкурсЗлатни искри2017.

Конкурсът се проведе от 30 юни до 02 юли в морската столица Варна. Той е член на WAFA - Световната асоциация на фестивалите и артистите и се провежда със съдействието на Министерството на културата на Република България, а директо р и вицепрезидент на WAFA е Доно Цветков /на снимката/. Деца от Русия, Великобритания, Азербайджан, Украйна и България представиха своите нови авторски песни на красива сцена в музей „Римски терми”.

Кристина, която за втора година е член на фондация „Димитър Бербатов”, се представи с песента „Хей, Мистър DJ” по музика и аранжимент на Светослав Лобошки и текст на русенската поетеса Анета Мутафова. Нейното изпълнение бе най-бурно аплодирано и категорично спечели публиката, а професионалното жури класира талантливата певица на пр изовото Второ място, което й донесе много награди – парична награда, две авторски картини, плюшени играчки, компютърна игра, CD с детски песни и диплома.

Вторият ден продължи с Международния конкурс за изпълнители „Златни искри”, в концертното студио на БНР – Радио Варна, в който децата премериха и вокалните си качества. Конкурсът приключи с официална церемония по награждаване в галерията на БНР, като определянето на призовите места, при индивидуалните изпълнители, отново затрудни журито, тъй като конкуренцията в групата беше оспорвана. Кристина доказа и певческите си възможности и достойно спечели Второ място сред изпълнителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари