Дом "Слънчевото място" отвори врати в София

0
Сградата ще бъде място за игра, за танци и празненства за хора със Синдром на Даун
Сградата ще бъде място за игра, за танци и празненства за хора със Синдром на Даун Видео: NOVA

Сградата ще бъде място за игра, за танци и празненства за хора със Синдром на Даун

Дом за хора със Синдром на Даун отвори врати в столицата. Той се казва "Слънчевото място". Помещенията обаче се нуждаят от ремонт и обзавеждане. А от СдружениеСиндром на Даун“ призовават всеки, който има възможност, да помогне, пише NOVA.

7-годишната Никол скоро ще прекрачи училищния праг. И не е трудно да се предположи, че музиката ще е сред любимите ѝ предмети.

Нормално следена бременност без никакви индикации за Синдрома. И роди се с изненада“, разказва майката на Никол - Яна.

Като всеки любящ родител приема диагнозата тежко.

Не знаеш какво се случва, не знаеш как ще се развие това дете. Когато четеш в интернет нещата, които пише там, са не много добри”, казва още Яна, която е категорична - “аз съм най-щастливата майка, че имам това прекрасно слънчице“.

В най-трудните моменти намира приятелска ръка. Тони Михайлова също е майка на дете със Синдром на Даун. От 14 години се бори, за да създаде едно специално място. Усилията ѝ дават резултат. И домът за хора със Синдром на Даун отвори врати.

Бихме искали тук да видят нашите деца. Да се срещнат с други семейства. Искаме тук да направим работилници, арт работилници, да празнуваме рождените дни“, казва Тони Михайлова, председател на СдружениеСиндром на Даун“.

Сградата ще бъде място за игра, за танци и празненства. И за подкрепа. Но за обзавеждането и ремонта на помещенията са нужни още средства.

Имаме нужда от добри хора, хора с финансови възможности да ни помогнат за реновиране на тоалетната, със санитария, кухненски шкафове, електроуреди“, каза Михайлова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари