Слънчево и по-топло в петък

0
Максималните температури ще са между 12° и 17°
Максималните температури ще са между 12° и 17°

Утре ще бъде слънчево

Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, по-високи по Черноморието - до 8°-10°.  Преди обяд на места ще има мъгла или ниска облачност, в източните райони ще се задържат и в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 17°. 

По Северното Черноморие облачността временно ще намалява до предимно слънчево. По южното крайбрежие ще се задържи облачно, на отделни места ще преръмява. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 5°.

През почивните дни ще продължи да духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток, който в нощните часове в много райони ще стихва. Сутрин на много места в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност, която ще се задържа по-дълго в сравнение с предишните дни и на отделни места, главно в Източна България ще превалява съвсем слаб дъжд. Преобладаващите максимални температури ще са между 11° и 16°, а минималните - в западната половина от страната ще са близки до нулата, на изток ще са до 8°-10°. Над планините и планинските райони в Западна България ще бъде слънчево и сравнително топло. В понеделник вятърът ще се ориентира от южната четвърт, все още - предимно слаб. Облачността временно ще се разкъса и намалее, вечерта от запад отново ще се заоблачи. Сутрешните температури слабо ще се понижат, дневните ще са малко по-високи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари