Скок на цените на хранителните добавки в русенските аптеки

1
Цените на козметични продукти също са се повишили
Цените на козметични продукти също са се повишили

Скок на цените на хранителните добавки отчитат в русенските аптеки. 

Техните цени обаче не са обект на регулация, поясни Пламен Филев, председател на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия, цитиран от в. „Бряг“. При някои от добавките ръстът стига 25%, а немалка част от тези продукти се купуват за лечение на грипни инфекции или пък са витамини.

Що се отнася до най-често купуваните или изписвани лекарства, при някои се забелязва малко увеличение, но не с такъв ръст като при хранителните добавки. Освен това цените на лекарствата с лекарско или без лекарско предписание мога да се променят два пъти годишно, поясни Филев.

Проверка на медията показва, че „Авирон Рапид“ например, което се ползва при грипни инфекции, от 15 лева вече на места струва 25 лева и нагоре.

Цените на козметични продукти също са се повишили, но на лекарствата са вдигнати съобразно инфлацията, а това е нормално за всяка година, коментира още Филев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Георги
    Г-н Филев а да ви макито аз на вас и на цялото иви родословно дърво и семейство! Печалбата ви е 200% изруди да фалирате дано
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари