Скъпите суровини могат да ударят силно строителния бизнес

0
Проф. Красимир Ениманев: Заедно с високите цени на енергоносителите, това може да доведе и до фалити в сектора
Проф. Красимир Ениманев: Заедно с високите цени на енергоносителите, това може да доведе и до фалити в сектора

Доставките на скъпи суровини, материали и части може да ударят силно строителния бизнес в България

Това прогнозира председателят на Стопанската камара в Русе проф. Красимир Ениманев в контекста на продължаващите военни действия в Украйна и санкциите срещу Русия, предаде КИС 13.

Той смята, че заедно с високите цени на енергоносителите, това може да доведе и до фалити в сектора. Според проф. Ениманев, първият възможен ефект от поскъпването на строителните материали ще бъде увеличаването на безработицата.

В момента се наблюдавало спиране на много строителни обекти, заради високите цени на материалите.

На практика, това което ще стане, е че строителните фирми ще успеят да си набавят необходимите материали и суровини, но на много по-висока цена, смята проф. Ениманев.

Това, според председателя на Русенската стопанска камара, може да доведе или до фалит на фирми, или до запазване на дейността им, но само за да останат на пазара, макар и с минимална печалба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Krasimirka
    Така е!"Адис Калинов" е една от фирмите,които фалират!В момента на същите е възложен строежът на закритият басейн в двора на училище "Васил Левски" !Пари за заплати,както и за материали няма!Междуфирмена задлъжнялост,банкови запори ... Жалко,че фирми с голям опит стигат до тук,но глобалната ситуация далеч не е причина за този крах!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари