Скъпи татко, ще ме наричат к**ва!

1
Според Световната Здравна Организация една от три жени ще преживее физическо, сексуално или психическо насилие през живота си
Според Световната Здравна Организация една от три жени ще преживее физическо, сексуално или психическо насилие през живота си Видео: CARE Norway

Според Световната Здравна Организация една от три жени ще преживее физическо, сексуално или психическо насилие през живота си.

За да ангажира общественото внимание към този проблем, норвежката благотворителна организация CARE повежда кампания в защита на правата на жените под надслов #DearDaddy, пише Woman.bg.

Те представиха кратък филм, отразяващ начина, по който насилието от страна на мъжете въздейства върху самочувствието, живота и съдбата на момичетата и жените в съвременното общество.

5-минутното видео ни повежда през взаимоотношенията на жената с мъжете – от утробата на майка ѝ до срещата с любовта на живота ѝ.

До 14-годишна възраст тя ще бъде наречена к**ва от съучениците си; до 16 млади мъже ще се опитат да се възползват от разцъфтяващата ѝ женственост; на 21 може би ще бъде насилена; а по-късно в любовта може да стане жертва на насилник, който да постави живота ѝ на риск.

Виедото вече бе изгледано от няколко милиона хора по света и сме сигурни, че няма човек, който да е останал безразличен към посланието, поднесено по наистина въздействащ начин.

Отделете си 5 минути и го изгледайте, ако не заради себе си, то поне заради децата си. Важно е!

Източник: Woman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари