Скандално назначение в митниците!

0
Ваньо Танов назначи Георги Костадинов в Бургас
Ваньо Танов назначи Георги Костадинов в Бургас Снимка: Булфото

Ново скандално назначение в митниците! Преди броени дни бившият началник в Свиленградската митница Георги Костадинов се сдобил с нов пост в Бургас.

Новината идва навръх празника на Агенция „Митници“, който отбелязваме днес. Костадинов е смятан за един от близките до ген. Ваньо Танов, затова и кариерата му продължава в морската дирекция, която е правоприемник на закритата вече митница в Свиленград, пише BIG5.

Наш източник от агенцията обясни, че служителите са обезкуражени, тъй като това е поредното съмнително назначение в системата. Редовите митничари помнят, че Георги Костадинов бе арестуван при спецакция заради наркотици, а после изненадващо оневинен.

Костадинов стана зам.-началник на митницата в Свиленград през 2002 г. На 21 май 2014 г. бе арестуван при акция на ДАНС и прокуратурата. Тогава в служебния му автомобил бе открит 1,5 кг амфетамин, според БГНЕС - жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин.

В дома му пък бяха открити 2 старинни сребърни монети. През декември 2014-а обаче изненадващо всички обвинения срещу него отпаднаха поради…. липса на доказателства. От 29 май 2015 г. Костадинов се върна на работа като шеф на отдел „Митническо оформяне“.

От 12 януари митническите пунктове „Капитан Андреево“ и жп гара „Свиленград“ минаха под шапката на Митница „Бургас“. Това стана след решение на кабинета, взето в последния работен ден на 2015 г., според което митницата в Свиленград бе закрита. Решението за закриването ѝ бе прието, след като в средата на декември 2015 година 33-ма митничари бяха задържани за корупция.

Преди два дни отношение по скандалните назначения най-сетне взе и директорът на Агенция „МитнициВаньо Танов. „Всички лица, които са задържани и срещу които има повдигнати обвинения,  по настояване на прокуратурата, а и по Закона за държавния служител те са отстранени от длъжност. Отстранените от длъжност вече са 50 човека при 120 щат на митницата. Тези длъжности не могат да бъдат обявени на конкурс, не могат да бъдат ползвани, докато не приключи съдебното дело и в края на краищата не се реши дали този човек остава или не”. Това заяви Танов в национален ефир по повод публикацията на BIG5.BG, че Тодор Караиванов – Тошко Пая е назначен за шеф на наркоотдела в митница „Бургас“.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари