Скандалът се разраства: Ферма за норки и запалени къщи

0
Павел Стоименов изнесе информация за корупция, репресии и натиск
Павел Стоименов изнесе информация за корупция, репресии и натиск Видео: Bulgaria ON AIR

Павел Стоименов изнесе информация за корупция, репресии и натиск

Нови обвинения в картел и рекет пред комисията за ревизия на управлението. Отново в епицентъра е собственикът на фирма "Градус" Иван Ангелов. А днешното заседание на комисията, оглавявана от Мая Манолова, започна и завърши инфарктно. По-рано през деня депутатите изслушаха министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

А пред комисията се появи нов свидетел - Павел Стоименов се представи като един от най-големите зеленчукопроизводители у нас. Името му нашумя преди няколко години, когато беше направен опит да му бъде откраднат документално целият бизнес за десетки милиони левове на година с фиктивен договор за покупко-продажба. Още с влизането си в комисията Стоименов се обърна към депутатите от ГЕРБ.

"Лично аз гласувах за вас тази година и лично аз ви донесох 1000 гласа", заяви Стоименов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Той изнесе информация за корупция, репресии и натиск, като ги обвърза отново с името на бизнесмена Иван Ангелов.

"Има един картел който се казва Г-8 от много земеделци с главното управление на Иван Ангелов фирма "Градус" бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земя, бяха ни запалени офисите, беше запалена къщата на една от нашите служители - Жечка Генова", каза бизнесмена.

Комуникацията ставала чрез емисари на Ангелов, разказа Стоименов.

"Този Теньо ни каза "момчета ще намажете оловото", това нещо нас ни потресе, потресен е и този господин, който беше тук, защото е арогантен и управлява всичко", допълни той.

В комисията беше разказан и друг сигнал, относно финансови злоупотреби и политически чадър с най-голямата ферма за норки у нас, отново собственост на Ангелов.

"Информацията която предоставяме е за финансови несъответствия и закононарушение целенасочено бездействие от страна на държавните институции. Нашите сигнали са свързани с конкретно един човек, но аз също ще спомена името на Иван Ангелов. Имат печалба от 171 хиляди лева, а има огромни износи на кожи от норки БАБХ не поддържа регистър те ни казват че е само тази ферма просто може да е укриване на проходи и кухи обороти", заяви Петя Алтмирска от сдружение за защита на животните.

Преди да се разпусне Комисията по ревизия взе решение всички сигнали да бъдат предадени на компетентните институции. А Комисията по финансов надзор каза, че към момента не е открила нарушения във фирмата на Ангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари