Скандал на Острова: Гневни реакции след 1% ръст на заплатите на медицинските работници

0
То бе окачествено като "жалко и дълбоко разочароващо" от профсъюза на медицинските сестри
То бе окачествено като "жалко и дълбоко разочароващо" от профсъюза на медицинските сестри Снимка: iStock

То бе окачествено като "жалко и дълбоко разочароващо" от профсъюза на медицинските сестри

Във Великобритания предложеното увеличение на заплатите с 1% на служителите в националното здравеопазване бе окачествено като "жалко и дълбоко разочароващо" от профсъюза на медицинските сестри. От опозиционната Лейбъристка партия смятат, че правителството е загубило реална представа за живота на здравните работници, информира БНР.

Министерството на здравеопазването направи препоръката за 1-процентното увеличение на заплащането, но от Кралския колеж за медицински сестри незабавно заявиха, че е необходим ръст с 12,5%.

По принцип персоналът на националното здравеопазване бе изключен от замразяването на заплатите на повечето работници в обществения сектор, но вдигането на заплатите само с 1% разгневи мнозина. Профсъюзите смятат, че това е прекалено оскъдна награда за огромните усилия на персонала по време на пандемията. Лейбъристите казаха, че това е "ритник в зъбите" на героите от здравеопазването, чиято саможертва е запазила хората през последната година.

В страната продължава ходът на масовото ваксиниране. Броят на получилите първа доза вече достигна 21 милиона.

За последното денонощие има регистрирани около 6 500 заразени и 242 смъртни случаи. Това е най-ниският брой жертви за денонощие от 23 октомври насам.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Колкото по-стара снимка качиш, толкова по-млад изглеждаш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук