Скалa падна и влезе в микробус

0
Скален къс падна върху бус в Кресненското дефиле
Скален къс падна върху бус в Кресненското дефиле Видео: БГНЕС

Скален къс падна и влезе в микробус на ГП 79 в Кресненското дефиле. Трима от пътниците пострадаха леко, предаде БГНЕС.

Нелепият инцидент стана малко след 15 часа днес на срутището в началото на дефилето, което се разчиства от 5 март и още се работи по него. Работата беше възобновена след близо 20-дневно прекъсване, тъй като багерите бяха преместени на другата кариера в непосредствена близост до ЛОТ 4 на АМ Струма.

Според техническия ръководител на обекта Васил Христов, тъй като багерът се е качил на най-високата част на свлачището, за да сваля инертен материал, временно е въведен режим на спиране на движението, тъй като от ската падат скални късове. По думите му от двете страни на свлачището са поставени сигналисти, а скоростта е ограничена от 5 март на 40 км.

Откъм Симитли в посока Кресна идва микробус Fiat с монтанска регистрация. Според Христов водачът на микробуса не е спрял на подадения сигнал и по думите му едва не го е прегазил. Точно при знака, където движението се отбива по обходен път, при преминаването на буса отгоре се претърколва скален къс с размер 60/40 см и тежащ около 50 кг. Премятайки се по ската скалният къс буквално чупи стъклото на дясната странична врата на микробуса и пада на седалката зад шофьора. Камъкът удря по брадата един от пътуващите мъже, а от стъклата са контузени още две жени.

Мъжът е настанен в отделението по хирургия в МБАЛ Благоевград двете жени са превързани и се върнати на местопроизшествието. Полицейски патрул регулира движението.

 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари