Системата за идентификация на отвлечения кораб е изключена

1
На борда има двама български граждани, единият от които е капитанът на плавателното средство
На борда има двама български граждани, единият от които е капитанът на плавателното средство

На борда има двама български граждани, единият от които е капитанът на плавателното средство

Системата за автоматична идентификация на отвлечения край Йемен кораб "Galaxy Leader" е изключена. Това потвърждават данните за сателитно проследяване на сайта "MarrineTraffic". На кораба има двама български граждани. Япония, която е оператор на кораба, заклейми отвличането.

Плавателният съд е собственост на британска компания, част от която се притежава от един от най-богатите израелци Ейбрахам "Рами" Унгар.

Унгар е спонсор на Военноморското училище във Варна. В сайта на училището се посочва, че за последните 20 години компанията на Унгар е помогнала за организирането на обучението, наемането на работа на възпитаници на учебното заведение, както и за подобряване на учебната база.

През 2014 година израелският бизнесмен е получил почетното звание "Доктор хонорис кауза" на учебното заведение.

От българското МВР потвърдиха, че сред похитените са двама българи - единият е капитан на плавателния съд, съобщава БНТ.

Новината за отвличането дойде от израелското правителство и беше потвърдена от американски военни източници.

Отговорност за похищението поеха бунтовниците хути в Йемен, които са подкрепяни от Иран. Говорител на хутите заяви, че "се отнасят с екипажа в съответствие с принципите и ценностите на исляма".

Преди дни хутите се заканиха, че "ще потопят всеки израелски кораб". Тел Авив отрича похитения кораб да е израелски. На борда му няма и израелски граждани. "Galaxy Leader" е плавал от Турция за Индия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари