Системата е безчовечна и безлична, убива ни всеки ден!

0
Системата всеки ден притиска българските семейства, с какво се помага на майките, с какви преференции се ползват. Никакви, за нищо
Системата всеки ден притиска българските семейства, с какво се помага на майките, с какви преференции се ползват. Никакви, за нищо

Вчера отидох по покана на протестиращите и с почуда научих, че много хора са отказали да ги подкрепят.

Други ги подкрепяли дистанционно, от вкъщи, по Интернет, ако можело някой да им занесе вкъщи една тениска Системата ни убива. Трети се разграничиха от тези действия, а най-много се уплашиха политиците и цялата класа около тях - свързани журналисти, НПО-та, асоциации непредставляващи никого, освен себе си.

Българите са толкова незадружни, когато протестират, че само протестите за цените на тока са обединителни и масови, че за една сметка Бай Ганьо е готов да вдигне революция, но когато му дават, гребе с пълни шепи от същата тая каца без дъно. Само че когато си здрав пари за ток се изкарват, но когато си роден без крака, без ръка, когато си се разболял неизлечимо след това, нямаш много шансове да се справиш в живота. Поне у нас. Поне у нас вирее вълчата система, в която политиците и всички власт имащи се стремят в рамките на своите мандати основно да си оправят живота, а реформите са между другото и затова още не са се случили.

Ако искаме да имаме качествени управляващи промяната трябва да започне отдолу нагоре, да се засее семето, от което да поникне здрава ябълка, красиво цвете....и да замени онези гнилите горе. Системата Ни убива. Всеки ден. От малкото прекарано време с тези хора разбрах колко труден е живота им и каква борба се налага да водят, за да бъдат равноправни.

Всеки един от нас се сблъсква с тази система. И колкото и да се прикрива сянката на Системата един ден пада върху него. Рано или късно ние всички и богати, и бедни, и здрави, и болни, душевно болни по рождение и обезумели от времето, в което живеем, имаме нужда не от Система, а от хора до себе си.

Ето затова подкрепям тези хора и искрено им съчувствам за съдбите на децата им и техния живот, който са принудени да водят. Осъзнавам, че Системата всеки ден притиска българските семейства, дори и моето, виждам какво е отношението на държавата към нас като младо семейство, с какво се помага на майките, какви преференции се ползват. Никакви, за нищо.

Системата е безчовечна и безлична. Но зад нея се крият хора. От нас зависи дали ще успеем да ги подменим или да променим мисленето им. Да извадим най-доброто от човека. Да съберем светлината и да я насочим към съграждане на един по-хубав живот.

Да подменим/променим Системата, така че тя да НЕ НИ убива.

Петър Николов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари