Сирените - добре, ама вече сме в XXI век

1
Нали разбирате какво им е било на тези хора в центъра на София
Нали разбирате какво им е било на тези хора в центъра на София Снимка: МВР

А има и туристи

В 11:00 часа днес виха сирените. Техническа проверка. Което реално е добре. Все пак живеем в доста нестабилна обстановка и колкото да се крием, войната е на едно море от нас, пише 24 часа.

Но идва голямото но. Вият сирени, българите си ходят, защото знаят, че е проверка. Все пак се чува, колкото и лош да е звукът.

Вървя по "Екзарх Йосиф" посока Халите. И на ъгъла с "Борис" гледам едно петчленно семейство, пребледнели като платно. И момчето с плах глас ме пита: Сър, както е това? Успях да ги успокоя, че е проверка. След което ги попитах откъде са. Когато промълвиха - Израел, всичко ми проблясна.

Нали разбирате какво им е било на тези хора в центъра на София. Дошли да се разходят на спокойствие в Европа и отново същото. Като у дома. И то на две крачки от Синагогата.

Не знам към кое точно ведомство са сирените, ама не е лошо да влезе в XXI век. Да разбере, че колкото и трудно, София е туристическа дестинация. И реално във всеки един хотел е трябвало да има предупреждение за сирените. И да има тест и на английски. Тези малки неща помагат. И не са толкова сложни за реализация. Ако искаме наистина да сме европейска държава. А не такава от най-западналите кътчета на Африка.

Иначе няма да сме мръднали от популярния виц за милиционерите по време на социализма, когато до тях спира турист и започва да ги пита за посоката на английски, френски, немски. Като се отчайва си тръгва по пътя. И единият казва: Колега, не е зле да научим чужди езици. Отговорът е твърд: А този като толкова ги знаеше отправи ли се?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Мда
    Почти всички хора, от дечица до пенсионери, имат телефончета. Дори при едно по-силно земетресение в Румъния, получих съобщение за него.
  • -9
    4
    Ебача на Путин
    Като изринат фашистката власт в Кремъл, няма да има нужда от сирени и всичко ще е спокойно.
  • 3
    3
    Само Минавам
    Според мен си е прав човечеца, но наполовина. Да, добре е да има английски. Не, не разбирам защо са тези сирени, принципно сирените се тестват на 2 юни. По новому, от както изобретихме схемата "ремонт на ремонта", сирените се тестват преди и след теста - това пък що за идиотизъм е? Но дори и да предположим, че някой много се е загрижил за хораицата и живота им по време на въздушна или химическа атака, то остава въпросът: Кво от това, че има сирени? Някой е обяснил къде има бомбоубежища, какво се прави при химическа атака. А когато сте на работа, в автобуса, на центъра на кафе и т.н. къде трябва да се евакуирате, какво трябва да правите? От което следва, че на никой не му пука за оцеляването на хората - идеята е да има музика, ако евентуално някой реши да ни бомби, да не стоим на тихо, а това вече е идотизъм на стероиди!
  • 7
    2
    ами хайде
    Да оповестяваме и на танганайски! Значи аз като отида където и да е в евросъюза в който българският е официален език и го проговоря, ме гледат като полезно изкопаемо, а тука поклони трябва да им правя! Ай сиктир на чист английски!
  • 8
    1
    фена на Путин
    Идолопоклоническа статия ! Нито Алнглийският нито Френският са повече езици отколкото Българският. Тази словестна пикоч, омаловажава родният ни език. Абсолютно никой с нещо не е длъжен да знае тези езици. Щ'о не се разходите из Париж да видите ,колко ще ви помогне немският или пък най-вече любимият им език Английският ? Усмихват се от учтивост, извръщат глава и толкова. Никой не ебава друго освен родният им език. Петима израелци се насрали от сирените, ФАК ОФФ _)_ Техен проблем. Дайте сега и на иврит да вдигат аларма за да няма насрани евреи по улиците. Я се съобразявайте малко. Сирените са си наша система. Как не ви е срам да издрискате такава долна и подла статия ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари