Синоптици: Не пътувайте!

1
Очакваме затваряне на планински проходи
Очакваме затваряне на планински проходи

Очакваме затваряне на планински проходи

Meteo Balkans апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

През следващите 24 часа, под влияние на циклон, времето над нашата страна още ще се усложни. Очакваме значителни валежи, а със застудяването и условия за виелици над планинските райони и над Централна и Североизточна България. Очакваме затваряне на планински проходи, предупредиха синоптици.

През нощта срещу неделя започналите валежи над Западна и Централна България, постепенно ще обхващат и останалата част от страната. Валежите в страната ще се усилният и ще са значителни по количества!

Синоптичната обстановка до сутринта в неделя, над Югоизточна и Източна България ще се влошава. Валежите и там ще преминат в сняг, като се очаква интензивен снеговалеж.

В Североизточна България през деня ще духа силен северозападен вятър, но с тенденция да се ориентира от север и да се усили до ураганни стойности. Очакват се виелици и усложнена обстановка. Не пътувайте, призоваха от Meteo Balkans.

Към края на деня над Западна България валежите над тези райони ще са по-слаби по интензивност и в процес на спиране.

Над Западна и в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, ще започне и понижение на температурите. Очакват се минималните температури в понеделник да са под минус 10°С.

Минималните температури ще са в широки граници 2°С до 4°С над Западна и Северозападна България, а доста по-топло - до 10-13°С ще бъде над Източна България. През деня температурите ще са с обратен ход и ще се понижат. Очакваните температури около обяд - ще са между 0°С- 3°С над Западна и Северозападна България, а над източна до 7-8°С, с тенденция да се понижават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Русенец
    На тези, като им гледам прогнозите ми е ясно , че само коментари , за това как се образували следи след самолетите може да им спечели пари за излъчване! Тотални некъдърници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари