Синдикатите към МВР ще продължат с протестите

0
По думите на синдикалния лидер Илия Кузманов техните искания за увеличение на заплатите с 20% не са удовлетворени
По думите на синдикалния лидер Илия Кузманов техните искания за увеличение на заплатите с 20% не са удовлетворени Снимка: Ладислав Цветков / bTV

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ще продължи с протестите си

Това заяви заместник-председателят на Управителния съвет на организацията Илия Кузманов, след срещата при премиера Кирил Петков, предаде БТА. На нея синдикатите в МВР поставиха въпроса за увеличение на възнагражденията на работещите в системата с 20 процента, но след разговорите стана ясно, че такова им е било отказано. 

Исканията са неудовлетворени в първата си точка – повишение на основните заплати в МВР с 20 процента, каквото е искането на СФСМВР, а доколкото разбрах и на колегите от „Огнеборец“. Към момента отговорът е „не“. Няма никаква друга цифра или предложение, което да ни дава основание да прекратим нашите протести“, посочи Кузманов. Той допълни, че след решение на управителния орган на синдикалната федерация ще бъде обявено кога и как ще продължат протестните акции. 

Илия Кузманов коментира още, че представителите на синдиката са получили уверението на премиера, че ще участват активно в дебата за реформи в системата. „Предложенията до този момент, нито към нас, нито в обществото пространство, за реформа в МВР няма. На никакъв етап с нас тези предложения не са обсъждани“, каза още той. 

От Националния синдикат на гражданската администрация в МВР също изразиха подкрепа за реформи в системата. От там настояват, ако има евентуално увеличение на заплатите, то да не бъде с процент, а в еднакъв размер за всички. „За да може в еднаква степен да компенсира ръста на цените и инфлацията“, заяви председателят синдиката Христо Христов. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Къде тук е драмата?
    Пожарникарските каски и придошлите т. нар. бивши спасители на Емел Етем не разбраха ли, че са АУТ от МВР! След тях са вън от МВР и тел.: 112. Както са влезли в МВР, така и могат да си излязат. Щели да стачкуват? ... Плашат гаргите! Киро каза, че 20% увеличение на заплатите - през крив макарон, а "... след 60 дни ..." са на борсата
  • 4
    1
    Че откъде пари, бе?!!
    Безумно много търтеи сте. Не виждаме резултати, а престъпността се увеличава! Само с мързел и лентяйство – не става! Винаги има и вариант *Б* – напускате системата на МВР и си намирате добре заплатена РАБОТА. А, РАБОТА ли казах? А вие не сте много по тази част...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари