Синът на загиналия пилот Терзиев осъди авиобаза Граф Игнатиево

1
Поделението ще трябва да му плати 34 000 лева за извънредния труд на летеца
Поделението ще трябва да му плати 34 000 лева за извънредния труд на летеца Снимка: © Bulgarian Air Force / архив

Поделението ще трябва да му плати 34 000 лева за извънредния труд на летеца

Пловдивският окръжен съд се произнесе в полза на 14-годишния Александър Терзиев, син на загиналия пилот подп. Валентин Терзиев, като му присъжда 34 379 лв.

Това са пари от положения извънреден труд на баща му, за който момчето предяви преди 2 години иск. Молбата беше базирана на изчислението, че от 2010 г. до смъртта на летеца във военно учение край Шабла Терзиев е работил 3494 часа над нормалната продължителност на служебното му време, за което не е компенсиран с почивка. Затова Александър потърси обезщетение от 109 900 лева, пише вестник 24 часа.

Ръководството на авиобаза Граф Игнатиево не отрича, че е положен извънреден труд, но оспорва размера на иска. В хода на делото са направени нови изчисления каква трябва да е компенсацията и тя е определена в размер на 34 379 лв. За разликата до претендираната сума искът е отхвърлен. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Вдовицата на подп. Валентин Терзиев и майка на сина им Димитрина Попова винаги е твърдяла, че не се интересува от тези пари, за нея е важно само наказателното производство за трагичната гибел на съпруга ѝ. На този етап наказани за инцидента няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    До седми
    А ако този, както ти го нарече ... с пагона е президент на България и ние клиничните идиоти два пъти го избираме?
  • 2
    8
    Димитър Кънев
    Е и нима това е правосъдие.Не не.Но това е България.
  • 5
    7
    Отегчен до 6
    Допусни, че има хора, които по рождение не са пригодни за военни. Аз съм пример. Мл.лейтенаннт ОЗ. Цялата ми същност настръхва от това клиничен идиот с пагон да ми дава заповеди.
  • 4
    6
    до 5
    Ами да беше станал военен, виж каква хубава професия, клатиш си краката и вземаш маса пари! Абе, ти в твоята професия трябва да си свръхспециалист, само дето никой не те оценява!
  • 1
    5
    до 3
    Ти изобщо разбра ли за какво иде реч? Май не. След като си тъпа, защо коментираш неща, от които и представа си нямаш? Ще ти преведа думите си на подходящ за теб език. Военните си клатят краката, вземат здрави заплати, очевидно почти нищо не могат, а наследниците им имат нахалството да искат още пари. Ако и сега не си разбрала нищо, значи си кухата лейка, за каквато те мисля. Весели празници и много късмет през Новата.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари