Синът на убитата Мая: Тати, този пияница уби мама!

0

Калоян е станал свидетел на убийството на майка си Мая, която бе застреляна снощи в "Западен парк".

Момчето дори е видяло как се самоубива приятелят на Мая - Любомир Дилов. Това твърди Даниел Ваклинов, баща на Калоян, който е успял да говори с него и пресъздава думите на сина си.

Мая бе простреляна фатално в главата снощи в дома си в "Западен парк". В жилището полицаите откриват приятеля й Любомир, който е мъртъв. От първоначалния оглед полицаите тръгват по версия убийство и самоубийство. В жилището са открити двата служебни пистолета на Мая и Любомир, които работят като съдебна охрана. 

"Тати, този пияница уби мама!" Това били първите думи на сина, след като позвънил на баща си в нощта на стрелбата, пише "България днес".

Калоян подава сигнал на тел. 112 и след минути пред блок 52 в столичния "Западен парк" пристигат първите екипи на полицията. Откриват тялото на 48-годишната Мая Николова до балконската врата. В главата й има огнестрелна рана, но тя макар в кома, още диша. Линейка веднага я откарва в ИСУЛу където тя умира на другия ден.

Пред полицаите, а и по-късно пред баща си синът на Мая, 18-годишният Калоян разказва, че когато се прибрал във фаталната вечер вкъщи, там били Мая и Любомир. След малко на гости дошъл Чарли, стар семеен приятел на Мая и Даниел. Любомир дотогава пиел ракия, но Чарли донесъл бутилка скоч и двамата се подкарали на уиски. Мая била на бира. По-някое време Чарли си тръгнал. Калоян си бил в стаята и чул майка му жизнерадостно да казва "Този Чарли, много си го обичам" и след това "Миличко, дай да ти направя една супичка, да хапнеш". Последвала тишина, някакъв шепот и зареждане на пистолет. Последвал изстрел и Калоян се втурнал да види какво става. Отворил вратата на хола и в този момент пред него Любомир се застрелял. Тялото на майка му вече било проснато на пода. 

Това е преразказ на случилото се, направен от бащата Даниел Ваклинов. Той твърди, че двамата с Мая се разделили покрай Любомир и то съвсем наскоро. Това обаче съвсем не съвпада с разказа на техни близки приятели и съседи. Всички твърдят, че Мая и колегата й Любо са заедно от поне година.


Даниел Ваклинов

Ваклинов смята, че Любомир е гръмнал Мая именно заради репликата й, че обича Чарли.

"Той бе болезнено ревнив. Правеше й забележки да не комуникира с никого, сопвал се на различни мъже да не я заглеждат. Правел е забележка дори на нашия кум и неин първи братовчед, с когото бяха като брат и сестра. Отишли му на гости и двамата се прегърнали и целунали, а Любомир го предупредил да я остави", разказва каменоделецът Ваклинов. Не крие как ревнивецът ги разделил със съпругата му.
 
Даниел описва съперника си като много ревнив, но до момента тази версия не се потвърждава от никого.
 
Проверка на БЛИЦ разкрива, че Даниел Ваклинов е известен в определени среди. Той е председател на Съюза на каменоделците. Управител е на една от най-големите фирми, която изработва гробищни паметници, а един от офисите й се намира на "Бакърена фабрика. Даниел Ваклинов участва и във фондация "Ние за децата". 
 
Даниел разказва, че разбрал за изневерите на жена си покрай социалните мрежи:

"Разбрах за него от кореспонденцията им във фейсбук. Около година оставих така нещата, да се укротят нещата и да спасим семейството, но стигнахме до развод. Неговата жена, като разбра, че е започнал аферата с Мая, го изгони и той отиде на квартира в "Банишора". Категорично не е вярно, че са живели на семейни начала, защото редовно вечер говорехме с нея по 30-40 минути. Ако той беше там, с неговата ревност, щеше да вдигне скандал", обяснява Ваклинов. Комшийките обаче са категорични, че Мая и Любомир са живели заедно.

Даниел и Мая били в блока в "Западен парк" от лятото на 2005 година, до развода. Взели го срещу ипотека, като разменили старото си по-малко жилище с тяхната позната Павлина Иванова, която пък преди месец спечели 100 бона от националната лотария.

Въпреки че се развели, Мая и Даниел не са делили имотите и по думите на Ваклинов щели да го направят след Нова година. Той да й прехвърли частта си от апартамента, а тя на него - дела от каменоделската му работилница на улица "Тишина" в гробищата на "Бакърена фабрика".

За момента прокуратурата и разследването работят по няколко версии. Първоначално бе съобщено, че се касае категорично за убийство и самоубийство. След това обаче държавното обвинение добави, че не изключва и намесата на трети човек.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари