Синът на Ердоган проговори за търгуването с петрол

0
Днес той най-сетне проговори като каза, че заедно със семейството си няма доходи от петрол
Днес той най-сетне проговори като каза, че заедно със семейството си няма доходи от петрол

Синът на турския президент Реджеп Ердоган Билал отрече обвиненията, че е петролният бос на "Ислямска държава".

Днес той най-сетне проговори като каза, че заедно със семейството си няма доходи от петрол, който се добива на териториите, контролирани от терористичната организация. Ние строим офиси в Истанбул, не провеждаме бизнес в Средиземноморието, в Сирия или Ирак, казва той в интервю пред италианския вестник Corriere della Sera. "ИД е враг на моята страна, ИД е позор, тя представя моята вяра в лош вариант. Те не представляват исляма и аз не ги считам за мюсюлмани", посочва Билал, цитиран от Канал 3

Синът на турския премиер отхвърли предположенията, че брат му Бурак може да се занимава с транспорта на нефт от ИД. Той има товарно превозно средство, но той не го ползва като танкер, пояснява той.

Преди дни, точно когато се провеждаше срещата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, се появиха се твърдения, че Билал е въвлечен в търговията с петрол с "Ислямска държава".

Още на 24 ноември, когато турски самолети свалиха руски бомбардировач Су-24, властите в Москва обявиха, че Турция се финансира с петрол, добиван от контролираните от ИД територии в Сирия. Те дори свързаха инцидента с желанието на Анкара да се обезопаси доставката на нефт от терористите.
А преди дни министърът на информацията на Сирия Омран аз-Зоуби отбеляза, че ИД доставя петрол на компания, която принадлежи  на един от синовете на

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари