Симпатизанти на ГЕРБ протестират във Варна

0
Посрещнаха президента Румен Радев с лозунги "Радев, вън" и "Варна не те иска"
Посрещнаха президента Румен Радев с лозунги "Радев, вън" и "Варна не те иска" Видео: БНТ

Президентът Румен Радев е във Варна при протестиращите тази вечер.

Опитвайки се да се добере до палатките с протестиращи, които настояват за оставката на премиера Борисов той беше пресрещнат от контрапротест със симпатизанти на ГЕРБ, които го посрещнаха с лозунги "Радев, вън" и "Варна не те иска", информира БНТ.

Успявайки да се добере до палатковия лагер, президентът заяви, че се чувства щастлив, че е отново в морския град и че подкрепя хората, които 40-и ден са по улиците, в палатките, на площадите и булевардите на Варна. По думите му, това е начинът да задържат децата си в страната.

Румен Радев - президент на Република България: Целта на Борисов не е рационална нова Конституция, целта на Борисов е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззаконие, за полицейщина, за административен рекет и да забравим за това, че му искаме оставката. Това е целта на Борисов. Изход, лечение на такава криза на доверието не е Велико Народно събрание, а оставка, незабавна и безусловна. Българите протестират, защото искат свободен бизнес и достойни доходи, чисто море и безопасни пътища. Всичко онова, което безнаказаната, протектирана от управляващите корупция разсипва и поглъща.

Кметът на Варна при излизането си от сградата на Община Варна беше посрещнат с викове "Оставка". Малко преди 20:00 часа той беше избутан в единия край на сградата. За щастие до сериозни сблъсъци не се стигна.

Иван Портних - кмет на Варна: Няма нужда от агресия и омраза. Напротив, имаме нужда от спокойствие, обединение. Всъщност Варна е в активен летен сезон, не бива да се предизвиква едно такова разделение на града на две и на хората вътре.

След намесата на полицията и двата протеста продължиха във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари