Симовата мелница се превърна в сметище

3
Сметището дори се използва за предизборна агитация от родните ни политици
Сметището дори се използва за предизборна агитация от родните ни политици Снимка: Емил Кънчев / Фейсбук

Сметището дори се използва за предизборна агитация от родните ни политици

Снимка на бившата Мелница в Русе, която е била превърната в сметище, се появиха в социалните мрежи, като на фона на тази снимка се задава въпросът - възможно ли е собственик на имот да го превърне в сметище на територията на града, по собствено желание?

Отговорът на този въпрос е категорично не. За съжаление обаче ние живеем в България и действията на собственика на имота оставят невидими за местните власти и контролни органи. Дори на снимката се вижда, че сметището вече се използва за предизборна агитация от родните ни политици.

Подобни проблеми вече са решавани в други градове в България, като например в София, където с помощта на медиите беше разкрит и решен подобен случай. На подобен подход трябва да заложим и в Русе, за да се противопоставим на хората, които замърсяват общественото пространство.

Снимката е споделена от Емил Кънчев в групата "Сигнали към Община Русе". Надяваме се, че отдел Екология и други компетентни институции ще ѝ обърнат внимание, за да се се осигури чистотата и по-добрите условия за живот в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    19
    Изненадан до Алоу
    В писаното доле Вуте е писано държавата да плати пазарна и доволна цена,"СОБСТВЕНИКО". Твойто,мойто или наше и ваше е онова където излиза от задника ни в цукалото.От там насетне вече не е наше щото тръгва по отходната канализация 😁😁😁😁,данъка де. https://www.libruse.bg/view?name=%D0%9F%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0&event=3403
  • -1
    18
    Алоу, до 17
    Заводската малотиражка, ще ми правиш музей на моята земя когато си платиш парите които ти искам. Плащам си данъците на дебелите лелки на улица Котовск. Какво още искаш от мен?
  • 3
    17
    Наблюдател
    Прави ми впечатление че такива обекти като "Симовата Мелница" ,подобни такива в Австрия,Унгария,Германия,Англия,Франция,Холандия,Чехия и т.н. представляват нещо като музей.Един път запазени като архитектурен обект,друг път и като функция и приложение което е имала сградата с оборудването си и производствените машини.Учащите няма къде да видят кое,как е било в миналото.Машините бяха немски и австрийски."Работещи" все още в 21 век.Бих казал експонати.Искам да отбележа че на територията на Русенска община има ,няма май две работещи мелници.Ако някой от Русе иска мливо,трябва да пътува до Две Могили или гр.Бяла.Последната мелница на която ходихме в Русе да мелим беше учебната в техникума по механотехникума.Тя беше нарязана на скрап както"Симовата Мелница" и всички мелници по селата и околията.Не знам в тази обстановка ако се наложи"ДА НЕ ДАВА ГОСПОД". Къде ще смели човек жито,царевица и ще има трици за животните? Като гледам май разрушението по Русе и селата стана през управлението на кмета Пламен Стоилов и ПП"ГЕРБ". В случай на война,природни бедствия военновременна обстановка или форсмажорни обстоятелства,къде ще смелиш зърното и опечете хляба за да се нахрани народа? Мисля така защото като гледам и не разсъждавам с банковата си сметка ,стомаха и обществено положение,натам е тръгнала работата.Ами фурни съборение по Русе и селата? Сигурно ще получим хляб прясно опечен с парашути от "ЕвроаАтлантиците"? Фурните,мелниците бяха на отчет към военновременият резерв.Не може как да е да буташ фурна или събаряш мелница.Сложно е положението с извори и чешми задънени.Да не се наложи да търсите задънената чешма в Николово,кв.Ср.Кула,или с тубите на Касева Чешма или Хаджи Генова ? По близките са в Пиргово.Така мисля защото след управлението на ПП"ГЕРБ" и подобните и идиотски образувания състоящи се от местно полянско землячество и оглупял електорат се върнахме от там де тръгнахме че и по зле.Можеше "Симовата Мелница "да остане във видът в който беше,а наследниците да получат прилична и достойна сума от държавата което и заслужават,а не на принципа тоя и оня взеха или ще вземат ами за ""Нас"? Безотговорна и грабителска общинска и държавна управа със деструктивни действия не водещи до нищо добро от 1990 година до 2023 година без промяна и грешка.Кога ще им търсим наказателна отговорност за безобразията в Русе и държавата от всякакво естество с трагични последствия за района,микро и макро икономиката? Унищожен поминък на хората с даден старт на действие 1992 г.под ръководството на другаря Филип Димитров.И така прогониха младите и децата ни за да има само за "ТЯХ" и техните наследници.Хубаво ама ДОКОГА?
  • -3
    16
    Кънчев ?!
    "за да се противопоставим на хората, които замърсяват общественото пространство" ?!?! Къде видя обществено пространство бе Емиле в частен имот? Дай да снимаме кафявата ти тоалетна и продраните гащи на жена ти на балкона.
  • 1
    15
    мм
    Абе идиот имота е частна собственост и човека може да си рекламира къквото иска и да си прави къквото иска и зайци ще гледа ама не ми е ясно твоят парцел къде е ? В Юпер наследствена нива 2 декара от баба ти
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари