Симеон Лютаков връчва наградите от конкурса „Запази духа на Русе“

0
Обявяват победителите от конкурса „Запази духа на Русе“ на 3 ноември
Обявяват победителите от конкурса „Запази духа на Русе“ на 3 ноември Снимка: Thinkstock/Getty Images

Изложбата на номинираните снимки от фотоконкурса „Запази духа на Русе“ ще бъде открита във фоайето на Доходното здание на 3 ноември 2016 г. от 18:00 часа. Тогава ще бъдат обявени победителите и ще бъдат връчени наградите.

В тазгодишното трето издание на конкурса участваха 59 автори с 253 снимки, но журито с председател Симеон Лютаков след прецизна селекция номинира 17 автори с 26 снимки, които ще бъдат подредени в експозицията. 

Припомняме, че тази година фотоконкурсът е в две категории – художествена и репортажна фотография. В него имаха право на участие професионалисти и любители, без ограничение във възрастта. Организатори на фотоконкурс 2016 са ОП „Русе арт“ –  Клуб на дейците на културата и звено „Туризъм“ на Община Русе в партньорство с Дружеството на журналистите-Русе към Съюза на българските журналисти.

Тази година Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ остана съпричастна към фотоконкурса и го подкрепи логистично. Номинираните фотографии бяха качени на сайта на Фондацията, където се проведе онлайн гласуването за Награда на публиката. Фондация „Русе – град на свободния дух“ освен това пожела да даде и своя награда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари