Сименс откри център за иновации в Русе

2

Официално от днес в Русе заработи нов модерен офис на Сименс в сферата на сградната автоматизация.

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев присъства на откриването на новоизградения Център за иновации в сградните технологии на Сименс в Русе.

„Убеден съм, че изборът Ви не е бил случаен! Считам, че Русе има потенциала чрез Русенския университет да захранва с кадри този екип и по този начин Вашата дейност да се развива все повече и по-успешно!“ заяви заместник областният управител Валентин Колев.

Също така той подари на главния изпълнителен директор на Сименс България д-р инж. Боряна Манолова фигура, представляваща Дървото на живота с пожелания за справяне с всяко предизвикателство и успешна работа в името на развитието на Русе и региона.

Веднага след официалната част беше обсъдена и възможността за все по-широко внедряване на „умни“ технологии в сгради от област Русе, като приоритетно внимание бъде обърнато на публичните институции.

Всички имаха възможността да се запознаят и с работния процес в реално време, като за целта беше използвана интегрираната платформа Desigo CC, за която може да се каже, че е създадена с изключителния принос на родните инженери от Сименс. Системата позволява отлична координация между екипите от различните точки на света, като по този начин се благоприятства по-високото ниво на интегриране, мониторинг и управление на различните системи и проекти.

От представената информация стана ясно, че Центърът за иновации в сградните технологии е най-бързо развиващото се звено на фирмата в страната, а портфолиото му покрива пълния цикъл на сградна автоматизация. Центърът е създаден през 1998 г. и към момента в него работят 155 души в София и Пловдив, а от днес официално и в Русе. Екипът има зад гърба си повече от 4500 проекта, които са реализирани в над 20 държави, а средната възраст на служителите е едва 31 години. Сред най-известните проекти, по които са работили експертите на компанията в тази сфера са летищата във Франкфурт и Мюнхен, седалището на Европейския парламент в Брюксел, музеят „Лувър“ и още много други.

Сред гостите на официалната церемония бяха още кметът на община Русе Пенчо Милков, ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, както и преподаватели от университета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари