Силно земетресение разтърси колумбийската столица

0
Трусът накара изплашените жители да избягат от домовете си, от офиси и ресторанти
Трусът накара изплашените жители да избягат от домовете си, от офиси и ресторанти Снимка: АР

Трусът накара изплашените жители да избягат от домовете си, от офиси и ресторанти

Колумбийската столица Богота бе разтърсена от силно земетресение с магнитуд 6,3, предаде Ройтерс, като се позова на Геофизичния институт на САЩ (USGS).

Трусът накара изплашените жители да избягат от домовете си, от офиси и ресторанти, допълни БТА.

Първото земетресение беше последвано минути по-късно от вторични трусове. Според комубийската геоложка служба първият от тях е бил със сила 5,6, а следващият - с магнитуд 4,8.

"Беше силно и продължи дълго време", каза за земетресението 43-годишният Адриан Аларкон, който работи близо до оживения столичен квартал "Парк 93". "Това ме кара да се чувствам крехък, всичко се променя за секунда. Не можеш да направиш нищо, просто бягаш, за да спасиш живота си", добави той.

Колумбийската служба за гражданска защита съобщи, че са евакуирани жителите на цялата община Калварио в Мета, югоизточно от разположената на значителна надморска височина столица. Прозорците в района са пострадали от трусовете.

В близкия град Вилависенсио агенцията съобщи за свлачище и каза, че проверява за още поражения.

Данните за магнитуда на земетресението се промениха. Първоначално колумбийската геоложката служба го определи като 5,9, а по-късно съобщи, че е трусът е бил със сила 6,1.

Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, цитиран от ТАСС, съобщи, че трусът е станал на дълбочина 14 км, а епицентърът му е бил на 18 км северно от град Вилявисенсио.

По-късно колумбийската геоложка служба, цитирана от Франс прес, информира, че епицентърът е бил в община Ел Калварио, на 40 км югоизточно от Богота, а огнището на труса - на дълбочина от 30 км.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари